Adnotările Codului civil, realizate de judecătorul Viorel Terzea, acum pe iDrept.ro

Admin/ February 17, 2017/ iDrept.ro, Recomandari

Utilizatorii platformei de informare juridică iDrept.ro pot consulta, începând din această lună, inserate la fiecare articol al Codului civil, comentariile judecătorului Viorel Terzea.  Adnotările cu doctrina și jurisprudența realizate de magistratul amintit, care este și un cunoscut autor și publicist în domeniul dreptului, constituie puncte de reper pentru argumentațiile juridice.

01-43-26-p-m-croppercapture1

JURISPRUDENȚĂ AMPLĂ. “Lucrarea Noul Cod civil adnotat cu doctrina și jurisprudență, concepută în două volume, și-a propus, încă de la prima ediție, să contribuie la o cunoaștere aprofundata și la o aplicare unitară a dispozițiilor noului Cod civil”, spune judecătorul Curții de Apel Pitești, Viorel Terzea. Potrivit magistratului, “lucrarea s-a realizat prin valorificarea unei ample jurisprudențe (atât a jurisprudenței naționale, cât și a celei străine, precum și a Curții Europene a Drepturilor Omului), având rolul de a asigură o explicitare a normelor legale, plecând de la premisa că noul Cod civil a integrat pe cale legislativă o serie de soluții jurisprudențiale”.

TENDINȚE DE INTERPRETARE. Trecută prin filtrul experienței de magistrat, selectarea jurisprudenței la care face trimitere Viorel Terzea în lucrarea lui, apărută la Ed. Universul juridic și care este acum preluată pe iDrept.ro “a avut în vedere și necesitatea soluționării conflictelor de legi în timp, în condițiile în care pentru o serie de instituții juridice urmau și mai urmează a fi aplicabile, pentru o perioadă mai mare sau mai mică de timp, dispozițiile Codului civil din 1864”, după cum spune judecătorul. Totodată, riguroasa selecție jurisprudențială a judecătorului, integrată în portalul dezvoltat de Wolters Kluwer România, a vizat ca prin relevanța hotărârilor judecătorești prezentate să sublinieze tendințele de interpretare a dispozițiilor noului Cod civil.

FACILITAREA CERCETĂRII APROFUNDATE. Așadar, accesând platforma iDrept.ro, dezvoltată de Wolters Kluwer România, utilizatorul vizualizează chiar sub fiecare articol al Codului civil, grație demersului editorial al judecătorului Viorel Terzea, numeroase extrase din doctrina de specialitate prin care se propun modalități de interpretare și de aplicare a dispozițiilor noului Cod civil, precum și vaste trimiteri bibliografice menite a facilita cercetarea aprofundată a unor instituţii juridice în scopul de a se asigura o corectă aplicare a dispozițiilor Codului respectiv. Pachetul de Comentarii – civil al portalulul iDrept.ro cuprinde edițiile I și II ale lucrării lui Viorel Terzea, apoi comentariile Mădălinei Afrăsinei la Codul civil, ale lui Ioan Chiș, privind Cartea funciară, precum și comentarii la Legea privind fondul funciar.

practica-judiciara-extinsa-de-10-ori-mai-mult-continut-juridic

 

Share this Post