Locul livrarii de bunuri, prestarii de servicii

Admin/ January 16, 2017/ Articole

In analiza aplicarii tratamentului TVA in cazul livrarii de bunuri este importanta regula generala, respectiv: „se consideră a fi locul livrării de bunuri locul unde se găsesc bunurile în momentul când începe expedierea sau transportul, în cazul bunurilor care sunt expediate sau transportate de furnizor, de cumpărător sau de un terţ”.

fb-cover-locul-prestarii-sv-30jan2017-655x350

Conform regulii generale livrările de bunuri pentru care transportul începe din România pot fi clasificate în:

  • Livrări locale
  • Exporturi
  • Livrări intracomunitare de bunuri

Insa exista si livrari de bunuri fara transport (bunuri imobile, vanzarea la pompa, etc) si cazuri speciale care deroga de la regula generala (livrarea de gaze naturale, prin reteaua de distributie, livrarea de electricitate,  livrarea de energie termică sau agent frigorific prin intermediul reţelelor de încălzire, vanzarile la distanta, etc) si care vor fi prezentate in detaliu de specialisti ai Ministerului de Finante, asigurandu-se intelegerea corecta a prevederilor Codului Fiscal.

De asemenea, conform noii declaratii 394, tranzactiile cu persoane nerezidente, care nu sunt obligate la inregistrarea in scopuri de TVA se declara in cartusele E (persoane din UE) si F (persoane non-UE). Astfel, livrarile locale pentru care transportul începe din România devin subiect al declaratiei 394.

Analiza prevederilor Codului Fiscal aferente livrarilor de bunuri cu transport si fara transport, dar si exemple vor fi detaliate in cadrul seminarului din data de…..

In ce priveste tratamentul TVA aferent prestarilor de servicii se vor analiza in detaliu prevederile privind aplicarea regulilor, categoriile de servicii, exceptiile care deroga de la regulile generale si se vor prezenta exemple.

De asemenea, in cadrul seminarului din data de 30 ianuarie se vor prezenta si operatiunile triunghiulare intr-o maniera usor de inteles.

Detalii și înscriere la această adresă: http://info.wolterskluwer.ro/locul-prestarii-serviciilor-30ian2017

Share this Post