Comentariile unui fost procuror DNA privind Legea Anticorupției, inserate la nivel de articol pe iDrept.ro

Admin/ October 26, 2016/ iDrept.ro

Fiecare articol al Legii anticorupției (Legea nr. 78/2000) are, din această săptămână, inserate, pe portalul de documentare juridică idrept.ro, comentarii detaliate, realizate de fostul procuror DNA, Dorin Ciuncan. 

banner-idrept-de-10x-v2-950px

CĂUTARE EFICIENTĂ. Fenomenul corupției și combaterea sa, des invocate în spațiul public, sunt cu atât mai mult subiecte ale actualității pentru profesioniștii dreptului. Diversele abordări, precum cea a procurorului care anchetează, a judecătorului care soluționează cazul, dar și cea a avocatului are apără partea sau cea a consilierului juridic, implicat în elaborarea unor programe de conformitate ale firmei, pot provoca, firesc, și controverse în interpretarea legii. Unul dintre cei mai valoroși cercetători ai domeniului, Dorin Ciuncan, fost procuror DNA și apoi consultant științific al unor prestigioase case de avocatură specializate în drept penal și drept penal al afacerilor, a căutat să ofere, prin comentariile sale, repere pentru explicarea cadrului legislativ și a aplicării sale. Astfel, lucrarea lui Dorin Ciuncan, “Legea nr. 78 din mai 8 mai 2000. Prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. Comentarii și jurisprudență. Ediția a II-a, revăzută și adăugită”, apărută la Editura Universul Juridic, în iulie 2015, poate fi consultată de profesioniștii dreptului pe portalul de documentare juridică idrept.ro, începînd din această săptămână.

SOLUȚII PRACTICE. “Extrasele de jurisprudenţă au fost adaptate în susţinerea argumentării. Abordările teoretice au plecat de la cazuri concrete, încercând să aducă soluţii practice. Aprecierea valorii pertinente şi a relevanţei pentru practică ne aparţine; fiind pur subiectivă, constituie doar un simplu moment de reflecţie pentru cei interesaţi”, afirmă Dorin Ciuncan la începutul volumului său. Acesta mai precizează că lucrarea cuprinde referiri la actele normative, jurisprudenţă şi doctrină până la data de 1 mai 2015, iar comentariile poartă amprenta datei când au fost elaborate. Așadar, căutarea opiniilor autorului, care fac trimitere și la doctrină și la jurisprudența relevantă, este cu atât mai eficientă pe portalul iDrept.ro cu cât comentariile sunt inserate la fiecare articol al legii amintite.

Share this Post