Conferinta WKRO despre cum sa abordezi cel mai potrivit exigentele ANAF in cazul dosarului preturilor de transfer

Admin/ June 21, 2016/ Articole, Contencios fiscal. Impactul Noului Cod de Procedură fiscală în litigiile fiscale - 30 septembrie 2016

Experții în fiscalitate de la Taxhouse vor explica în cadrul unei conferințe organizate de Wolters Kluwer România ce categorii de contribuabili trebuie să-și întocmească dosarul prețurilor de transfer și cum se elaborează acesta încât să răspundă exigențelor ANAF, în concordanță cu noile proceduri în vigoare din 2016. Totodată, participanții la conferință vor putea afla cum se pot pregăti pentru un control al inspectorilor fiscali care vizează prețurile de transfer sau ce e de făcut în cazul necesității ajustării prețurilor de transfer.

idrept-590x250

DOCUMENT ANALIZAT DE ANAF. Reglementările Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) emise în 2016 prevăd obligativitatea întocmirii anuale a unui dosar al prețurilor de transfer nu numai pentru unii dintre marii contribuabili, ci și de către contribuabilii mijlocii și mici, aceasta la cererea inspectorilor fiscali, în anumite condiții, aspecte ce vor fi dezbătute la conferința Wolters Kluwer România. Dosarul prețurilor de transfer reprezintă un document care trebuie depus la ANAF prin care fiecare contribuabil care desfășoară tranzacții cu persoane afiliate își justifică nivelul prețurilor tranzacțiilor respective și să demonstreze concordanța acestora cu ”prețul pieței”. Analizând dosarul contribuabilului, inspectorul fiscal ia decizia de a accepta sau de a ajusta prețurile de transfer înscrise în document. De altfel, ANAF a anunțat intensificarea controalelor pe prețuri de transfer în paralel cu o campanie intensivă de instruire a inspectorilor în acest sens.

STANDARDELE BEPS. Echipa Taxhouse va prezenta, în cadrul conferinței, care va avea loc la 28 iunie 2016 la Capital Plaza Hotel, Bd. Iancu de Hunedoara 54 (Sala Ion Mincu), București, și tendințele internaționale în materie de fiscalitate, după ce un comunicat recent al Guvernului menționează că România se va alătura țărilor care lucrează cu OECD și grupul G20 la dezvoltarea standardelor BEPS și la monitorizarea implementării locale a acestui pachet. În acest sens, o primă întâlnire la care poate participa și România în calitate de asociat BEPS urmează să aibă loc la Kyoto în perioada 30 iunie – 1 iulie 2016.

TENDINȚE INTERNAȚIONALE. Inițiativa OECD și G20, prin acest Plan BEPS („Base erosion and profit shifting“/„erodarea bazei impozabile şi transferul profiturilor“), la care și România și-a anunțat, așadar, alăturarea, urmărește reformarea principiilor fiscalității în domeniul impozitelor directe și va avea un impact deosebit mai ales asupra companiilor multinaționale. Potrivit experților Taxhouse ce vor aborda la conferință și acest subiect, “anunțul Guvernului este extrem de important în ceea ce privește poziția României față de tendințele internaționale în materie de fiscalitate, în general, și prețuri de transfer în mod special, țara noastră aliniindu-se astfel la practicile internaționale care vizează combaterea erodării bazei de impozitare și a transferului profiturilor”.

Pentru a participa la acest eveniment, click pe adresa de mai jos:

http://info.wolterskluwer.ro/dosarul-preturilor-de-transfer-28-iunie-2016  

Share this Post