Implicații practice ale Jurisprudenței recente în dreptul Concurenței

Admin/ May 12, 2016/ Articole, Contencios fiscal. Impactul Noului Cod de Procedură fiscală în litigiile fiscale - 30 septembrie 2016, Recomandari

Sancţiunile aplicate în ultimii ani de către Consiliul Concurenţei în România sau de către Comisia Europeană la nivelul UE au depăşit de ani buni sfera de interes a juriştilor sau economiştilor, ajungând pe prima pagină a marilor ziare sau în deschiderea buletinelor de ştiri. Senzaţionalul acestui fel de informaţii se datorează fără îndoială cuantumului exorbitant al amenzilor.

Investigaţiile autorităţilor de concurenţă pornesc însă de la conduita întreprinderilor mult anterioară acestor ştiri cu valoare de spectaculos.

iDrept-590x250

Riscul de a avea o CONDUITĂ GREȘITĂ din necunoașterea legii este foarte prezent în domeniul concurenței.  O bună cunoaștere a noțiunilor de dreptul concurenței, dar mai ales a practicii în domeniu, oferă agenților economici instrumentele necesare pentru a evita orice acte sau fapte care pot avea potențialul de a fi considerate înțelegeri anticoncurențiale.

Seminarul Concurența de la A la Z abordează într-un stil eminamente practic noțiunile centrale ale dreptului concurenței, cu un accent deosebit pe problema înțelegerilor între întreprinderi. Pe lângă o bună cunoaștere a noțiunilor amintite, cursanților li se oferă posibilitatea de a cunoaște implicațiile practice ale jurisprudenței recente – practica autorităților de concurență și jurisprudența instanțelor naționale ori europene, pentru a înțelege, din situații concrete, care sunt riscurile la care se pot expune și cum au fost ele sancționate de autoritățile în domeniu.

Toate aceste informații sunt oferite de către un profesionist în domeniu Dl. Dan Virgil Pascu, avocat cu o experiență solidă în dreptul european al concurenței, drepturile omului și în drept societar. Dl Pascu  a urmat cursuri doctorale în cadrul Facultății de Drept a Universității din Tübingen/Germania, obținând titlul de doctor în 2010. În plus, seminarul va beneficia de prezența, în calitate de moderator, a dlui. Profesor univ. dr. Mihai Șandru, coordonatorul Centrului de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări al Academiei Române, cunoscut pentru activitatea sa de cercetare în domeniul dreptului, dar și pentru preocuparea sa de a promova informația juridică de calitate în cadrul dezbaterilor pe care le-a organizat de-a lungul timpului.

Seminarul Concurența de la A la Z, este organizat de către Wolters Kluwer România pe data de 18 mai 2016, în București.

concurenta-carusel-MARE-950x230px

Pentru mai multe detalii și înscrieri accesați acest LINK!

Share this Post