Seminar WKRO despre cum poti cere eficient o trimitere preliminara in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene

Admin/ June 16, 2016/ Articole, Contencios fiscal. Impactul Noului Cod de Procedură fiscală în litigiile fiscale - 30 septembrie 2016, Drept European

Odată devenită membră a Uniunii Europene, România a adăugat sistemului său juridic și legislația europeană. Atât pentru judecători, cât și pentru justițiabili, avocați și consilieri juridici înțelegerea actelor normative europene a devenit foarte importantă, tocmai pentru aplicarea acestora în viața de zi cu zi. Însă această aplicare a dreptului UE poate naște diferite perspective, iar pentru uniformizarea ei aceeași legislație europeană permite consultarea Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), când diferite părți interesate au ajuns într-un litigiu.

carusel-mare-950x230

APLICARE UNIFORMĂ A DREPTULUI UE. Solicitarea clarificărilor CJUE poate fi cerută și de avocați, dar trimiterea efectivă o va face judecătorul din cauza respectivă, după ce, în prealabil, a fost încuviințată inițierea procedurii preliminare. Prof. univ. dr. Mihai Şandru, coordonatorul Centrului de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române, va explica în cadrul unui seminar organizat de Wolters Kluwer România cum se inițiează întrebarea preliminară, care este rolul părților din proces în această privință, cine redactează și cum se redactează trimiterea preliminară în fața CJUE, în ce constă întregul dosar trimis în atenția judecătorilor europeni etc. În același timp, lectorul va prezenta și efectele pentru judecătorii din România ale răspunsului elaborat de CJUE după o astfel de trimiteri preliminare după răspunsul elaborat de CJUE.

SOLICITARE CORECTĂ. Mihai Șandru își propune să discute în seminarul organizat la 24 Iunie 2016, la sala de cursuri Wolters Kluwer, Clădirea Green Gate, București – Bd. Tudor Vladimirescu nr. 22, sector 5 și care sunt problemele apărute în practica românească în ceea ce privește trimiterile preliminare în fața CJUE. Experiența profesioniștilor dreptului din România în folosirea acestei proceduri reprezintă pentru cercetătorul de la ICJ al Academiei Române inclusiv o invitație pentru a se dezbate, în cadrul seminarului Wolters Kluwer România, sugestii pentru corecta solicitare, în cadrul unei acţiuni în faţa instanţei române, a formulării unei trimiteri preliminare.

Persoanele care doresc să participe la acest seminar se pot înscrie:

Share this Post