Seminar WKRO: Tendințe actuale în malpraxisul avocaților

Admin/ March 20, 2017/ Articole, Contencios fiscal. Impactul Noului Cod de Procedură fiscală în litigiile fiscale - 30 septembrie 2016

Avocatul Dan Cimpoieru, autorul lucrării de referință pentru literatura juridică – “Malpraxisul”, va susține la 6 aprilie 2017, un seminar organizat de Wolters Kluwer România, în care va aborda tendințele în care este antrenată răspunderea juridică civilă a avocatului pentru o faptă de malpraxis în exercitarea profesiei.

banner malpraxis avocati 950x230

RĂSPUNDEREA CIVILĂ A AVOCATULUI. Pornind de la jurisprudența relevantă a domeniului, avocatul Dan Cimpoieru, doctor în drept și cadru universitar al Facultății de Administrație și Afaceri a Universității din București,  va dezbate care sunt condițiile răspunderii civile a avocatului pentru malpraxis și va insista asupra diferențelor dintre obligațiile de diligență și cele de rezultat la care se angajează avocatul.

COMPARAȚII CU DREPTUL AMERICAN. Toate acestea vor fi puse în contextul contractului de asistență juridică încheiat de avocat cu clientul său și vor avea referiri la asigurarea profesională de răspundere civilă profesională. Avocatul Dan Cimpoieru va analiza, în cadrul seminarului, în comparație cu prevederile legale și practica din România, malpraxisul avocatului în sistemul de drept american, cu cele două “ramuri” ale sale, malpraxis de litigii („the suit within a suit”) și malpraxis de consultanţă („failure to discover the applicable law”). Așadar, seminarul, care va avea loc la Sala de cursuri Wolters Kluwer România, Bd. Tudor Vladimirescu nr. 22, Clădirea Green Gate, din București, oferă posibilitatea avocaților de a aprofunda, clarifica și purta un dialog interactiv cu un cercetător al domeniului despre aspectele inedite privind malpraxisul în profesia lor și practica recentă.

Pentru alte detalii și înscriere: Alice Catrina (031.22.44.151 / alice.catrina@wolterskluwer.com)

Share this Post