Solutii pentru aplicarea legilor achizitiilor publice, intr-un seminar practic WKRO

Admin/ June 29, 2016/ Articole, Contencios fiscal. Impactul Noului Cod de Procedură fiscală în litigiile fiscale - 30 septembrie 2016, iDrept.ro, solutii juridice

Aplicarea pachetului de legi privind achizițiile publice, recent intrat în vigoare, este explicată de Ecaterina Milica Dobrotă, vicepreședintele Asociației Experților în Achiziții (AEXA), într-un seminar practic de 3 zile, organizat de Wolters Kluwer România. Astfel, lectorul amintit, reputat specialist în achiziții publice, va prezenta soluții pentru depășirea dificultăților observate de practicieni în implementarea acestui important pachet de acte normative.

LP-CTA-655x350

SCHIMBĂRI ESENȚIALE. Odată cu intrarea în vigoare, la 26 mai 2016, a noului pachet legislativ ce are în vedere achizițiile publice, au apărut și primele controverse, date de aplicarea acestor legi în situații concrete. Regimul achizițiilor publice s-a modificat major, prin apariția a patru legi, una privind achizițiile publice clasice, una referitoare la achizițiile sectoriale, apoi cea despre concesiunile de lucrări și servicii și legea care abordează remediile și căile de atac în materie, legi care pot fi consultate pe portalul idrept.ro. Una dintre schimbările esențiale în domeniu a fost făcută în evaluarea ofertelor, de acum încolo folosindu-se patru criterii de atribuire, respectiv „prețul cel mai scăzut”, „costul cel mai scăzut” , „cel mai bun raport calitate-preț” sau „cel mai bun raport calitate-cost”, în funcție de particularitățile fiecărui contract.

TRANSPUNERE. Schimbările normelor legale, precum și transpunerea lor în activitatea celor care au tangență cu achizițiile publice, fie din rândul instituțiilor publice, fie din rândul companiilor interesate de încheierea unor contracte sunt evidențiate de Ecaterina Milica Dobrotă, vicepreședintele Asociația Experților în Achiziții (AEXA), în cadrul seminarului practic, derulat pe parcursul a trei zile consecutive, 15, 16, 17 iulie, la sala de cursuri Wolters Kluwer România din Bucureşti, Bd.Tudor Vladimirescu nr. 22, Clădirea Green Gate, etaj 6, sector 5.

TEME ABORDATE. Ecaterina Milica Dobrotă va așeza în noul context legal, în cadrul seminarului practic organizat de Wolters Kluwer România, modul de derulare a procesului de achiziție, strategia de contractare, procedurile de atribuire, criterii de atribuire și evaluarea ofertelor. Totodată, specialistul în achiziții publice va avea în vedere și reglementările menite să crească gradul de transparență al achizițiilor publice, catalogul electronic, procedurile desfășurate integral prin mijloace electronice (on-line). În același timp, lectorul va insista și asupra noilor prevederi referitoare la modificarea și executarea contractelor de achiziții publice, remediile și căile de atac, precum și asupra soluționării contestațiilor de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Persoanele care doresc să participe la acest eveniment, o pot face:

  1. click pe imaginea de mai jos și ajungeți în pagina evenimentului (completați datele și vă înscrieți direct) sau,

  2. trimiteți un mesaj colegei Andra Roșianu: 031.22.44.149 sau andra.rosianu@wolterskluwer.com

carusel-mare-950x230

Share this Post