Comentarii ale Legii dării în plată, de consultat în Sintact.ro și idrept.ro

Octavian Nicola/ October 6, 2017/ Sintact.ro

Un judecător, un avocat și un executor judecătoresc au realizat comentarii bine articulate ale Legii dării în plată, reușind să aducă laolaltă perspectivele celor trei profesii juridice. De la începutul lunii octombrie, valoroasele puncte de vedere ale judecătorului Vasile Bozeșan, executorului judecătoresc Bogdan Dumitrache și avocatului Nicolae-Horia Țiț sunt disponibile pentru  fi consultate în platformele de documentare juridică Sintact.ro și idrept.ro.

OPINIILE AUTORILOR COMENTARIILOR, REPER PENTRU POSIBILELE SOLUȚII DIN PRACTICĂ

Legea nr. 77/2016 privind darea în plată a apărut, după îndelungi dezbateri, pentru a echilibra riscurile la care este supus debitorul în contractele de credit. Intrarea în vigoare a legii a dus, în scurt timp, la controverse în aplicare, fiind ridicate inclusiv excepții de neconstituționalitate. Comentariile celor trei profesioniști ai dreptului apar, astfel, ca un reper pentru interpretarea prevederilor Legii dării în plată, explicațiile venind mai ales în ceea ce privește distincția față de normele privind executarea silită. Aceste interpretări ale autorilor sunt menite să ofere și posibile soluții pentru problemele apărute în practică.

Inserările acestor comentarii în platformele de documentare juridică ale Wolters Kluwer România provin din noua lucrare  “Legea nr. 77/2016 privind darea in plata. Comentariu pe articole”, apărută la Ed. Universul Juridic, în iulie 2017, sub coordonarea lui Vasile Bozeșan – judecator la Tribunalul Ilfov, doctorand la Facultatea de Drept a Universitații din București și avându-i coautori pe Bogdan Dumitrache – executor judecatoresc, formator la Institutul Național al Magistraturii și membru în Comisia de elaborare a Legii de punere în aplicare a noului Cod de procedură civilă și Nicolae-Horia Țiț  – avocat, Baroul Iași, lector universitar dr., Facultatea de Drept a Universitații „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Consultă acum în Sintact.ro Legea nr. 77/2016 privind darea în plată și comentariile articolelor sale! Poți studia alte acte normative relaționate cu legea, precum și jurisprudență și doctrină relevante ale domeniului!
Share this Post