Echipa Universitatii din Bucuresti reprezinta Romania la un concurs de drept international la Haga

Wkro/ April 22, 2013/ Stiri

Patru studenti ai Facultatii de Drept de la Universitatea din Bucuresti reprezinta Romania la Telders, un concurs de drept international public organizat la Haga, in Palatul Pacii.

Telders

Telders este cel mai renumit concurs de procese simulate de acest profil din Europa. De 36 de ani, la acest concurs, cei mai buni studenti la drept din Europa pledeaza in fata judectorilor de la Curtea Internationala de Justitie sau de la alte instante internationale si in fata unor profesori reputati de drept. Editia de anul acesta se desfasoara in perioada 24 – 27 aprilie 2013 la Palatul Pacii din Haga, Olanda. Aici echipa Romaniei va concura cu de cele mai bune echipe din fiecare tara din Europa pentru a castiga  procesul pe o speta creata de personalitati ale dreptului international public.

Pentru a reprezenta Romania la Haga, echipa Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti a trecut de faza nationala organizata la Sibiu pe 8 martie. Echipa este formata din patru studenti ambitiosi care au fost alesi la preselectia organizata de Facultatea de Drept unde s-au prezentat peste 30 de studenti. Irina Garlasu, Iuliana – Raluca Luca, Dragos Manea si Madalina Popirtaru, studenti in anul II si III sunt coordonati de Lectorul Universitar Doctor, Ion Galea, de Radu Serbanescu, colaborator al Facultatii de Drept. Echipa este sprijinita de Asociatia Studentilor in Drept International Public, un ONG specializat in promovarea concursurilor de acest gen in Romania.

„Echipa de anul acesta este una dintre cele mai reusite echipe pe care le-a avut Facultatea de Drept. Pe langa faptul ca studentii muncesc si studiaza enorm, intre ei s-a creat o prietenie care sunt sigur ca va dura. Acesti tineri inteligenti traiesc o experienta deosebita, aceea de a participa la cel mai cunoscut concurs european de drept international public. Scopul lor comun de a fi printre cei mai buni i-a unit si le da ambitia si energia sa formeze ca o echipa adevarata” a afirmat Radu Serbanescu.

Intrebati despre cum se simt inainte de plecarea la Haga, tinerii ne-au raspuns hotarati: „de abia asteptam sa ajungem la Haga si sa pledam la faza internationala a concursului Telders. Rar ai oportunitatea a avea o asemenea audienta care sa iti acorde atentie completa. Stim ca cei mai buni profesori si practicieni in drept international public din Europa ne vor examina argumentele si prestatia si ne-am pregatit jumatate de an pentru asta. Acum, pe picior de plecare, putem spune ca cel mai mult ne dorim sa il  facem mandru pe Radu, coach-ul nostru, si pe judecatorii de la runda nationala care au decis ca suntem pregatiti pentru faza internationla”.

De asemenea, echipa doreste sa multumeasca Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti si Tuca Zbarcea & Asociatii, pentru sustinerea financiara acordata.

Wolters Kluwer ii felicita si le ureaza mult succes!

*Foto de la stanga la drepta: Dragos Manea, Iuliana – Raluca Luca, Madalina Popirtaru, Irina Garlasu, Radu Serbanescu.

 

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.