Legislația actualizată, la un click distanță, în Sintact.ro

alexandra.caras/ April 16, 2019/ Legea la zi

În Sintact.ro, ai la dispoziție, gratuit și integral, cele mai importante legi la zi precum: Codul fiscal, Codul de procedură fiscală, Codul civil, Codul de procedură civilă, Codul penal, Codul de procedură penală ș.a.m.d.

Schimbările de regim fiscal sunt printre cele mai întâlnite. Codul fiscal este actul legislativ care suferă frecvent modificări, vorbim de câteva sute în decursul a doar câțiva ani. De exemplu, în perioada de criză, din 2009 și până în 2014, Codul fiscal a cunoscut nu mai puțin de 155 de modificări.

Cele mai noi modificări ale normelor Codului fiscal privesc aplicarea cotelor reduse de TVA. Potrivit Codului fiscal, pe lângă cota-standard de TVA de 19%, mai există alte două cote reduse, una de 9%, respectiv cealaltă, de 5%. Recent, a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 282 HG nr. 213/2019, care modifică punctual mai multe norme de aplicare pentru taxa pe valoarea adăugată.

O importantă modificare privește cota de TVA pe care o va utiliza furnizorul când realizează mai multe prestări de servicii/livrări în cadrul aceluiași contract/aceleiași tranzacții, respectiv necesitatea precizării dacă există o operațiune principală și alte operațiuni accesorii sau dacă fiecare operațiune în parte va fi considerată independentă. O livrare/prestare este considerată accesorie unei livrări/prestări principale, dacă nu constituie pentru client un scop în sine, ci un mijloc de a beneficia în cele mai bune condiții de livrarea/prestarea principală efectuată de către furnizor/prestator.

O altă modificare se aplică la vânzările de bunuri sub formă de pachet, cu unul dintre bunuri având cota de TVA de 19%, iar celălalt – o cotă redusă.

Vezi în Sintact.ro textul integral pentru Hotărârea 213/2019 pentru modificarea şi completarea titlului VII „Taxa pe valoarea adăugată” din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1/2016 Dacă nu ai, deja, cont, poți testa gratuit aici.

În Sintact.ro, găsești legi la zi:

• Legislaţia românească cu toate variantele consolidate, pentru orice dată calendaristică (trecut, prezent, viitor) aleasă de utilizator, pentru peste 163.000 de acte
• Legislaţia românească conţine Monitorul Oficial Partea I integral din 1990, majoritatea actelor din Buletinul Oficial şi actele istorice importante (de la 1840)

NOUL COD FISCAL 2019 poate fi consultat integral în Sintact.ro, alături de:

◓    NOUL COD CIVIL
◓    CODUL DE PROCEDURĂ CIVILĂ ACTUALIZAT
◓    CODUL PENAL LEGEA 286/2009
◓    COD PROCEDURĂ PENALĂ LA ZI
◓    COD PROCEDURĂ FISCALĂ ACTUALIZAT LA ZI

Citește informația care te interesează în materie de legislație actualizată, gratuit, în Sintact.ro!

Share this Post