Raspunsuri date de judecatori la probleme de drept, pe www.idrept.ro!

Admin/ February 8, 2016/ iDrept.ro, Noutati, solutii juridice

Peste 80 de probleme de drept rezolvate chiar de judecători sunt disponibile în rubrica “Repertoar” de pe site-ul www.idrept.ro.

Problemele de drept provin din practica instanțelor de pe raza Curții de Apel Alba Iulia din anii 2012-2014 și au apărut cu predilecție ca urmare a intrării în vigoare a noilor coduri, civil, penal, de procedură penală și procedură civilă.

Pornind de la soluțiile diferite date în cazurile ivite în sălile de judecată, judecătorii au avut de răspuns la multiple întrebări, pe care vi le prezentăm în site-ul nostru, la secțiunea “Repertoar”. Toate aceste îndrumări provenite de la Curtea de Apel Alba Iulia au fost adunate de avocatul Adrian Toni Neacșu în Ghidul problemelor de practică neunitară, carte editată de Wolters Kluwer România în ianuarie 2016.

Soluțiile îndrumărilor ce au reieșit din dezbaterile problemelor de practică unitară sunt respectate ulterior în activitatea individuală de către judecători. Ele se impun atât prin forța argumentelor, cât și prin autoritatea jurisdicțională ierarhică.

În acest fel, răspunsurile la problemele de drept rezolvate de judecători sunt un instrument indispensabil pentru avocați, consilieri juridici, notari, contabili, funcțonari publici și chiar potențiale părți din viitoare procese.

În perioada următoare, www.idrept.ro va fi actualizat și cu rezolvările la problemele de drept apărute la instanțele de pe raza celorlalte curți de apel.

WKRO-iDrept-Numerele-Conteazace-BLOG-620px

Share this Post