Succesul studentilor de la Universitatea din Bucuresti la Haga

Wkro/ May 8, 2013/ Stiri

Cu ceva timp in urma, v-am anuntat despre plecarea echipei Universitatii din Bucuresti la Haga pentru a reprezenta Romania la concursul international de procese simulate Telders.

Echipa, care este formata din patru studenti: Irina Garlasu, Iuliana-Raluca Luca, Dragos Manea si Madalina Popirtaru, s-a intors din Haga cu rezultate foarte bune, iar Wolters Kluwer a avut un reprezentant printre ei de la care a primit mai multe informatii.

 Echipa Telders

Madalina Popirtaru, care este secretar de redactie in cadrul departamentului de reviste Wolters Kluwer, ne-a povestit despre reusita echipei la concursul Telders: Madalina si Irina Garlasu s-au situat pe locul patru in clasamentul pledoariilor orale al reclamantilor din speta, la doar 2,5 puncte de primul loc; memorial realizat de Dragos Manea si Iuliana-Raluca a ocupat locul 6 in clasamentul echipelor ce reprezentau statul parat, iar Irina Garlasu a fost distinsa cu premiul al II-lea pentru cel mai bun pledant din competitie.

La acest concurs international, fiecare tara din Europa are dreptul sa fie reprezentata de o singura echipa, cu exceptia Olandei, care anul acesta a avut trei echipe reprezentante. Astfel la concursul Telders de anul acesta s-au inscris 25 de echipe din 22 de tari. Fiecare echipa a fost formata din patru membri: doi dintre acestia reprezentand partea reclamanta, iar cealalta jumatate partea parata. Cazul de anul acesta, Disputa raului Varsho, a fost unul care aprofunda probleme juridice privitoare la mediu (fracturare hidraulica), suveranitate teritoriala si drepturile persoanelor indigene.  Fiecare echipa participanta a avut cate patru runde de pledoarii orale in fata unor profesionisti si distinsi profesori de drept international public.

Studentii romani la cele patru runde orale, s-au confruntat cu reprezentantii Universitatii Edinburgh (Scotia), ai Universitatii Catolice din Lille (Franta), ai Facultatii de Drept din Riga (Letonia) si ai Universitatii din Tartu (Estonia).

Echipa a fost antrenata de lect. univ. dr. Ion Galea si de Radu Serbanescu, colaborator al Facultatii de Drept, care i-au pregatit intens pe cei patru membri timp de sase luni. Pentru a ajunge la faza internationala a concursului echipa Universitatii Bucuresti a trecut de faza nationala de la Sibiu. Echipa a fost sprijinita de Facultatea de Drept, Tuca Zbarcea & Asociatii si Asociatia Studentilor în Drept International Public.

Wolters Kluwer ii felicita si le ureaza mult succes in continuare!

Foto: Reprezentantii Romaniei la Telders 2013 inaintea meciului cu reprezentantii Letoniei (26.04.2013), de la stanga la dreapta: Iuliana-Raluca Luca, Irina Garlasu, Madalina Popirtaru, Dragos Manea.

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.