Accesează acum pe iDrept.ro comentariile Legii societăților, realizate de avocatul Sebastian Bodu

Admin/ November 10, 2016/ iDrept.ro, solutii juridice

Articolele Legii societăților (Legea nr. 31/1990) au inserate pe platforma de informare juridică iDrept.ro, începând din această săptămână, comentariile unuia dintre cei mai buni specialiști în drept societar, avocatul Sebastian Bodu. Consultarea posibilelor soluții asupra problemelor de drept care apar în practică, legate de interpretarea acestei legi deosebit de importante devine, în acest mod, facilă pentru profesioniștii dreptului.

banner-idrept-de-10x-v2-950px

UTILIZARE RAPIDĂ ȘI APLICATĂ. Avocatul Sebastian Bodu, autorul Tratatului de drept societar, în trei volume, apărut la Ed. Rosetti, singura apariție editorială din România de acest gen, de la Codul comercial din 1898 și până în prezent, a creat și un instrument de lucru alternativ tratatului, gândit în special pentru practicienii dreptului. Acest instrument este o nouă carte, în apariție la aceeași editură, Legea societăților, comentată și adnotată, al cărei conținut poate fi deja consultat, atașat fiecărui articol al Legii nr. 31/1990, pe platforma online iDrept.ro, dezvoltată de Wolters Kluwer România. “Am apreciat că o prezentare a ideilor și opiniilor din Tratat sub formă de comentarii pe articole asigură utilizarea lor mai rapidă și mai aplicată”, afirmă autorul.

ARGUMENTE JURIDICE, CONTABILE ȘI FINANCIARE. “Ideile și opiniile prezentate în această lucrare se bazează nu doar pe argumente juridice, ci și pe argumente contabile sau financiare necesare explicării unor noțiuni și instituții, astfel că lucrarea este utilă, desigur, în primul rând juriștilor, dar ar putea fi folosită și de către cei care se lovesc de probleme de drept societar în calitate de contabili, finanțiști, fiscaliști sau antreprenori”, consideră avocatul Sebastian Bodu. Mai mult, acolo unde este necesar, comentariile articolelor legii, disponibile pe iDrept.ro, mai conțin, după cum spune autorul lor, și “interpretări ale legislației europene aplicabilă companiilor, legislație care, deși face parte din dreptul nostru pozitiv, este ignorată cu desăvârșire de mulți dintre actualii comentatori ai dreptului societar”.

COMENTARII BINE FUNDAMENTATE. Opiniile avocatului sunt formate după o îndelungată practică profesională, dar și ca urmare a preocupărilor sale academice, precum și a experienței de europarlamentar.  Astfel, comentariile Legii nr. 31/1990 ce pot fi consultate pe iDrept.ro se bazează pe o vastă bibliografie publicată în România în domeniul dreptului societar și, atât cât este aplicabil, în domeniul dreptului civil, de la primele comentarii ale Codului comercial și până astăzi și pe jurisprudența relevantă aferentă.

Share this Post