Majoritatea documentelor din Sintact.ro se pot printa fără probleme. Folosiți funcția „Tipărește” din meniul „Export” deasupra documentului deschis.

În unele cazuri rare însă, un act normativ poate să aibă multe sute de pagini, de exemplu în cazul unor anexe cu tabele mari. Dacă un document depășește un anumit volum (și în funcție de conținut), pregătirea pentru tipărire durează prea mult. Pentru a nu bloca aplicația, platforma afișează un mesaj cum că nu reușește să printeze documentul.

Din fericire, Sintact.ro dispune de o funcție care ne permite să tipărim asemenea documente în bucăți. Astfel, puteți selecta doar porțiunea care va interesează și să printați numai partea respectivă, sau să printați întregul document în etape.

Mai întâi, selectăm o parte din document. Folosim Normele pentru additivi alimentari (M.Of. 722 bis din 10.03.2002). Deschidem Cuprinsul:

 și apăsăm pe butonul de Selectare:  .

La fiecare element din text (capitole, articole) apar căsuțe ce pot fi selectate. Selectați căsuțele care vă interesează. Dacă doriți să tipăriți documentul întreg, pentru siguranță selectați bucăți până un maxim de aproximativ 200 pagini. După selectare, se vede în felul următor:

Acum dați clic pe butonul „Arată doar elementele selectate”:   .

Ultimul pas este deschiderea meniului „Export” și să dați clic pe „Tipărește”.

 Se va tipări exclusiv partea selectată a textului. Dacă doriți sî tipăriți întregul document, repetați operațiunea pentru fiecare bucată de aproximativ 200 pagini.