Textul actului în vigoare pentru o anumită dată poate fi deschis în două feluri:

1) Într-un document deschis, dați click pe „Versiuni” din meniul de sus, și selectați data dorită din lista care apare. Pe aceeași listă găsiți, de asemenea, informații despre tipul de modificare și sursele acesteia (actele legislative care au cauzat modificarea).

A se vedea aici pentru istoricul actului. Dacă doriți să comparați versiunile ale unui articol, deschideți meniul la nivel de articol cu „plus-ul” lângă articolul din textul de act, și selectați în meniul ce apare linkul „Istoric modificări”. Acest link este vizibil doar dacă articolul s-a modificat.

2) Schimbați data în căsuța de lângă câmpul de căutare full text. Astfel, schimbați data de referință pentru toate documentele din sistem. Apoi, deschideți documentul dorit. Atenție, dacă aveți un act deschis pe ecran și apoi schimbați data de referință cu funcția de calendar:

atunci NU se schimbă textul (versiunea) actului deschis, ci se schimbă statusul lui raportat la noua dată de referință. Deci, schimbând data de referință, actul pe care îl aveți în față își poate schimba culoarea panglicii din verde în albastru (neintrat în vigoare) sau mov (ieșit din vigoare).