Body Heat – Dorinta (1981)

Wkro/ August 15, 2014/ Filme de vazut

Body heatAutor: Stefan Gheorghies

She taught him everything she knew – about passion and murder.

Orice sistem judiciar trebuie conceput in asa fel incat actul de justitie sa fie dus la indeplinire cu succes. De succesul acestuia depinde in mare masura si coordonata umana a intregii ecuatii, a personajelor implicate si a modului in care profesionalismul acestora este reflectat in activitatea propriu-zisa. De aceea, in micile orase, justitia este mai mult decat transparenta, iar personajele actului judiciar se cunosc intre ele.

Body Heat, in regia lui Lawrence Kasdan, urmareste povestea unui avocat dintr-un oras american de provincie, un avocat mediocru in cel mai bun caz. Activitatea sa profesionala se desfasoara intr-un birou simplu, cu toate ca numarul clientilor sai ii permite sa duca un trai decent. Insa, dincolo de presupusul profesionalism al acestuia se ascunde un om predispus catre activitati care tin mai putin de buna sa reputatie. De altfel, aceasta predispozitie este si cea care ii va aduce implicarea intr-o poveste complicata si, mai ales, ilegala.

Ned Racine (William Hurt) este un avocat cunoscut in comunitatea sa, un om care nu prospera din punct de vedere financiar, dar care isi permite sa duca un trai decent marcat de aventuri cu femei pe care a doua zi nu le mai suna. Lipsa valorilor morale este cea care il conduce intr-o aventura cu o frumoasa sotie de milionar in dolari, Matty Walker (Kathleen Turner). Relatia celor doi creste in intensitate la fiecare vizita nocturna a avocatului la vila bogatei femei care ducea lipsa de afectiunea sotului mai tot timpul plecat cu afaceri. Insa, lucrurile intre cei doi se complica in momentul in care Matty ii cere lui Ned sa ii omoare sotul. Desi la inceput scandalizat de propunerea femeii, avocatul decide sa duca planul la capat pentru ca cei doi sa poata trai impreuna fericiti in marea de bani care ar fi urmat sa ramana mostenire vaduvei. Planul este dus la capat, insa se pare ca Matty nu este chiar persoana care pretinde a fi. Ned va trebui sa desluseasca misterul din spatele unei femei care l-a manipulat pentru a savarsi omorul.

Body heat

Body Heat este un film juridic mediocru spre bun, putin previzil in prima jumatate, dar care predomina in coordonate juridice specifice sistemului judiciar american. Ned Racine este un avocat tipic unui orasel de mici dimensiuni. Increzator in propriile forte, avand prieteni in toate ramurile care tineau de aplicarea legii, nedornic sa depaseasca limitele micii comunitati, Ned duce un trai lipsit de esenta. Aventurile pe care le are cu diverse femei, dar si activitatea sa de avocat care nu ii aducea foarte mari satisfactii, nu reprezinta decat circumstantele favorabile in care Matty Walker decide sa actioneze. Ned devine un instrument al femeii, iar sotul devine o victima sigura in momentul in care avocatul accepta propunerea acesteia. Insa, chiar si avand toate cunostintele juridice necesare pentru a comite crima  perfecta, barbatul nu poate actiona in liniste deplina atunci cand propriul partener este cel care aproape ca il da de gol. Matty nu este cine spune a fi, iar avocatul trebuie sa gaseasca o cale sa dovedeasca ca nu este singurul vinovat pentru uciderea milionarului.

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.