Cafeneaua juridica – Viziune in cariera

Wkro/ December 11, 2013/ Contencios fiscal. Impactul Noului Cod de Procedură fiscală în litigiile fiscale - 30 septembrie 2016

Wolters Kluwer Romania participa, in calitate de partener, la evenimentul “Cafeneaua juridica – Viziune in cariera” organizat de ELSA Iasi.

Cafeneaua juridica

Evenimentul va avea loc in perioada 12-13-14 decembrie 2013, in Soho Café Iasi: joi si vineri, incepand cu orele 16.00 si sambata incepand cu 15.00.

Discutiile, desfasurate intr-un mediu prietenos si intr-un cerc restrans de persoane, se vor adresa studentilor, pentru a-i informa cu privire la liniile directoare in cariera, abordandu-se si unele chestiuni mai delicate din domeniul juridic.

Acest eveniment se va desfasura pe parcursul a trei zile, discutia avand ca punct de plecare trasaturile caracteristice fiecarei profesii. Tema nu este una limitativa, fiecare participant putand sa isi exprime interesul de a primi raspunsuri cu privire la orice alta chestiune ce tine de domeniul juridic, conforma cu pregatirea si experienta invitatilor.

Nu ne propunem organizarea unor intalniri in care, datorita numarului mare de participanti, sa se piarda esenta evenimentului, interactiunea profesionisti – studenti.

Se doreste selectarea unui grup restrans de studenti interesati de un astfel de eveniment si dornici sa-si expuna punctele de vedere sau nelamuririle legate de sfera juridica. Numarul acestora este stabilit la 25 pentru fiecare din cele trei zile. Desi locul de desfasurare este o cafenea, acest fapt nu inseamna ca nu vor fi respectate conditiile de competenta si profesionalism, pastrandu-se un nivel ridicat al pertinentei discutiei.

Pentru a surprinde tema din multiple perspective, o serie de specialisti, printre care si Claudiu Tun – avocat si mediator, Oana Paicu – consilier la Serviciul de probatiune Iasi, Cristian Lupu Nicolaita – executor judecatoresc, Lucian Leustean – fost consul general al Romaniei la Chicago, Ioana Pruteanu – reprezentat Europe Direct Iasi, Adrian Vitalaru – asist. univ. dr. Facultatea de istorie Iasi, Tudor Gurban – judecator la Judecatoria Iasi, Tudor Vieriu – procuror de pe langa Judecatoria Roman, Dorina Sarghi – auditor de justitie, vor oferi informatii adecvate participantilor cu scopul de a  le imbogati informatiile si cunostintele despre tema abordata. Se doreste, totodata, o transpunere a partii teoretice in situatiile practice si crearea unei imagini de ansamblu asupra sistemului judiciar romanesc.

ELSA (The European Law Students’ Association) este cea mai mare organizatie internationala, independenta, apolitica si non-profit, condusa de si pentru studenti la drept, numarand astazi peste 30 000 de membri in cele 220 de universitati din 43 de tari europene. Cu toate acestea, acesat eveniment se adreseaza publicului larg prin natura temei dezbatute.

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.