Cartea saptamanii: Procedura trimiterii preliminare la Curtea Europeana de Justitie

Wkro/ February 1, 2013/ Promotii, Recomandari

Procedura trimiterii preliminareLucrare a doi reputati profesori danezi, aparuta in 2010 la Oxford University Press, Preliminary References to the European Court of Justice este menita sa ofere o descriere detaliata a sistemului trimiterilor preliminare la Curtea Europeana de Justitie (articolul 267 TFUE, fostul articol 234 CE), institutie juridica fundamentala a dreptului Uniunii Europene. Demersul cartii este atat teoretic, cat si practic, imbinand fericit analiza cu referiri bogate la vasta jurisprudenta a Curtii de Justitie.

Cartea este structurata in 13 capitole (vizualizati cuprinsul aici), acoperind intreg spectrul de probleme care se pot ridica in legatura cu sistemul trimiterilor preliminare, de la calificarea instantelor judecatoresti ale statelor membre la procedura de urmat atunci cand respectivele instante doresc sau au obligatia sa se adreseze Curtii Europene de Justitie, inclusiv forma si continutul unei cereri pentru pronuntarea unei hotarari preliminare, de la procedura in fata Curtii de Justitie la hotararea pe care aceasta o pronunta si la efectele juridice ale ei.

Lucrarea se adreseaza atat practicienilor dreptului din tara noastra (judecatori, avocati), cat si teoreticienilor si celor care studiaza dreptul Uniunii Europene. Traducerea in limba romana beneficiaza si de o addenda a autorilor care acopera cele mai recente evolutii ale dreptului si jurisprudentei europene relevante.

Puteti descarca gratuit un extras din aceasta carte aici.

Numai in aceasta saptamana beneficiati de 66% reducere! Comanda aici >>

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.