Concurs de procese simulate de drept comercial, 9 mai 2015

Wkro/ May 21, 2015/ Articole

In data de 9 mai 2015, la sediul Tribunalului Dambovita s-a desfasurat etapa finala a Concursului de Procese simulate de Drept Comercial, sponsor al acestui eveniment fiind Wolters KLuwer Romania.

Proces Simulat

Concursul a fost organizat de catre Universitatea Valahia din Targoviste, Universitatea Romano-Americana din Bucuresti si Universitatea Nicolae Titulescu din Bucuresti, sub coordonarea profesorilor indrumatori, conf. univ.dr.Luminita Tuleasca, conf. univ.dr. Vasile Nemes si conf. univ.dr.Adrian Tutuianu.

Evenimentul a fost destinat studentilor din anul III de la facultatile de drept, iar obiectivul acestuia a fost acela de a da oportunitatea paticipantilor de a pune in practica cunostintele acumulate pe parcursul anilor de studiu, de a-si dezvolta abilitatile oratorice si tehnica argumentarii, precum si de a descoperi daca intrunesc calitatile necesare unui adevarat jurist, pentru a lua in considerare o viitoare cariera juridica.

Cu aceasta ocazie, studentii au simulat trei procese de drept comercial, desfasurate intr-o sala de judecata adevarata.

Studentii au iesit in evidenta prin  modul de rezolvare a spetelor din materia dreptului comercial si prin asumarea unor roluri  care au fost  foarte aproape de desfasurarea reala a unui proces, in cadrul  sedinte de judecata reale.

Imbracati in robe de judecatori si de  avocati, studentii (impartiti in echipe de judecatori, avocati ai reclamantului si avocati ai paratului), au luat pe rand cuvantul, luptand pentru castigarea premiilor. Emotiile au fost mai mult decat evidente, insa au fost depasite de tinerii studenti.

Dupa confruntarea care a demonstrat un bun nivel al cunostintelor teoretice si practice, au fost decernate si premii dupa cum urmeaza:

-Premiul pentru cea mai buna echipa de judecatori: Daniel Carabulea si Alexandra Tipa de la Universitatea Nicolae Titulescu din Bucuresti;

-Premiul pentru cea mai buna echipa de avocati ai reclamantului: Alin Petrea si Cristina Voicu de la Universitatea Valahia din Targoviste;

-Premiul pentru cea mai buna echipa de avocati ai paratului: Ana Maria Juganaru si Maria Camelia Enache de la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti.

Adresam felicitari tuturor studentilor participanti la aceasta activitate.

Proces Simulat2

Proces Simulat3

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.