Conferinta “Probleme dificile de drept fiscal”

Wkro/ November 21, 2012/ Contencios fiscal. Impactul Noului Cod de Procedură fiscală în litigiile fiscale - 30 septembrie 2016

Vineri, 23 noiembrie 2012, Wolters Kluwer Romania participa, in calitate de partener special, la Conferinta Probleme dificile de drept fiscal, ce se va desfasura in incinta Palatului CCIR – Bucuresti.

Fiscalitatea este una dintre cele mai mari provocari pentru mediul de afaceri. Fiscul este partenerul ascuns al oricarui intreprinzator. Conferinta Probleme dificile de drept fiscal este primul eveniment dedicat spinoasei materii a dreptului fiscal de catre Societatea de Stiinte Juridice si JURIDICE.ro. Conferinta reuneste un moderator si speakeri dintre varfurile domeniului, exclusiv experti unanim recunoscuti. Ei vor aborda dintr-o perspectiva juridica problemele cele mai fierbinti ale momentului. 

Conceptul evenimentului
– prezentarea materiei
– studii de caz + solutii
– discutii

MODERATOR
– Gabriel Sincu, Head of Tax MAZARS ROMANIA

TEMATICA SI PROGRAMUL

08:00-08:30 – Inregistrarea participantilor & Cofee Talk

08:30-10:00 – Modificari recente in materie de TVA – Sistemul TVA la incasare. Modificari semnificative cu privire la ajustarile de TVA (bunuri lipsa din gestiune, bunuri care si-au incetat existenta, perisabilitati, bunuri furate, pierderi tehnologice, etc.). Modificari in domeniul facturarii. Influenta acestor modificari asupra sistemelor IT de contabilitate.
– Luisiana Dobrinescu, avocat Dobrinescu Dobrev

10:00-10:30 – Cofee Talk

10:30-11:30 – Nevoia de reforma a TVA
– dr. Gabriel Biris, avocat Biris Goran

11:30-12:30 – Accesul la justitie in materie fiscala –Tehnicitatea normelor fiscale prin raportare la accesibilitatea acestora. Forma si fond in materie procedurala. Forma si fond in materia dreptului fiscal substantial. Sarcinile administrative si influenta acestora asupra fondului fiscal. Raportul dintre scutiri si deduceri. Contribuabilul in materia taxelor directe – determinarea coerenta. Natura juridica a TVA si actualitatea acesteia. Contabilitatea si fiscalitatea – raportul dintre cele doua.
– dr. Madalin Niculeasa, avocat Niculeasa Tax & Regulatory

12:30-13:30 – Pauza de masa & Networking

13:30-15:00 – Pierderile fiscale in cazul fuziunilor si achizitiilor – Studii de caz privind tratamentul pierderilor fiscale in cazul fuziunilor si achizitiilor dupa data de 1 octombrie 2012.
– Ioana Gheorghe, consultant fiscal, Tax Manager MAZARS ROMANIA

15:00-16:00 – Dezvoltari recente ale jurisprudentei fiscale europene cu impact semnificativ pentru contribuabilii romani – Situatii in care autoritatile fiscale au obligatia sa recunoasca dreptul de deducere a TVA sau scutirea la livrarile intra-Comunitare de bunuri. Obligatia de ajustare a TVA ca urmare a lipsei unor bunuri din gestiune sau a distrugerii unei cladiri. Prestari de servicii compozite. Reclasificarea unor tranzactii din perspectiva TVA.
– Alexandru Cristea, consultant fiscal, Tax Partner Tuca Zbarcea & Asociatii Tax

16:00-16:30 – Cofee Talk

16:30-18:00 – Dificultatile avocatilor – Influentele ultimelor modificari legislative asupra fiscalitatii si contabilitatii cabinetelor individuale de avocatura sau societatilor civile profesionale de avocati. Baza impozabila. Contributii. Deductibilitati. Donatii si sponsorizari. TVA. Operatiuni specifice intracomunitare.
– dr. Alexandru Matyas, coordonator Consilier Contabilitate

18:00 – Inchiderea lucrarilor conferintei

Toti participantii la conferinta vor primi cadou din partea Wolters Kluwer Romania acces gratuit timp de 30 de zile la iDrept Fiscal – platforma online de informatie fiscala, o importanta resursa online de informatie in domeniul fiscal, care contine (full-text) lucrarea Codul fiscal comentat 2012 (autori: Radu Bufan si Mircea Stefan Minea). Participantii vor fi contactati pentru a li se transmite codurile de acces.

Mai multe detalii aici: Juridice.ro

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.