Controversele privind convocarea, desfășurarea AGA și adoptarea hotărârilor, analizate de avocatul Sebastian Bodu într-un seminar WKRO

Admin/ July 4, 2016/ Uncategorized

Avocatul Sebastian Bodu va susține, la 21 iulie 2016, un seminar practic în care va aborda modul în care se convoacă, se desfășoară și se adoptă hotărârile adunării generale a asociaților (AGA) ale unei societăți comerciale, astfel încât să se evite sau să se reducă șansele de anulare a hotărârii adoptate de o astfel de adunare.

TENDINȚELE INSTANȚELOR. Practica judiciară pe acest subiect a fost atent studiată de avocatul Sebastian Bodu, iar experiența sa din lumea afacerilor private, a cercetărilor academice, dar și perspectiva oferită de poziția de fost șef al ANAF, precum și cea de europarlamentar, au fost materializate în primul tratat de drept societar din dreptul românesc. Avocatul a surprins în cartea sa, “Tratat de drept societar”, apărut la Ed. Rosetti International, și tendințele instanțelor judecătorești în privința desfășurării ședințelor AGA, care, de multe ori, apelează la anularea hotărârilor AGA, fapt care provoacă efecte în lanț pentru o societate comercială și litigii interminabile.

NULITATE RELATIVĂ. “Evitarea unei astfel de situații devine crucială în condițiile în care, din păcate, practica judiciară înclină către sancțiunea nulității absolute a hotărârii, o soluție profund greșită, nulitatea fiind relativă, astfel că instabilitatea juridică este generată de eventuale vicii ale convocatorului”, afirmă lectorul, propunându-și clarificarea acestor aspecte, în acord cu principiile dreptului societar și ale practicii internaționale, în cadrul seminarului practic Wolters Kluwer România. Așadar, avocații, consilierii juridici, asociații, administratorii și managerii pot dezbate, împreună cu lectorul amintit, cum să evite problemele legate de anularea hotărârii AGA, cauzate de viciile convocatorului. Seminarul practic va avea loc pe parcursul a patru ore, la 21 iulie, la Sala de Cursuri din sediul Wolters Kluwer România, Bd. Tudor Vladimirescu 22, Cladirea Green Gate.

carusel-mic-950x175

Persoanele care doresc să participe la acest eveniment, o pot face:

  1. click pe imaginea de mai sus și ajungeți în pagina evenimentului (completați datele și vă înscrieți direct) sau,
  2. trimiteți un mesaj colegei Alexandra Zamfirescu: 031.22.44.158 / alexandra.zamfirescu@wolterskluwer.com
Share this Post