CONVINGE JUDECATORUL… in 10 pasi practici – singurul atelier public despre tehnica convingerii instantei

Admin/ October 2, 2014/ Contencios fiscal. Impactul Noului Cod de Procedură fiscală în litigiile fiscale - 30 septembrie 2016, Recomandari

Convinge JudecatorulIn data de 11 octombrie 2014 va avea loc seminarul cu tema “CONVINGE JUDECATORUL… in 10 pasi practici” sustinut de dl. Adrian Toni Neacsu, fost judecator cu 15 ani de experienta in sistemul judiciar, inclusiv in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Va adresam invitatia speciala de a participa la acest eveniment indelung asteptat.

Scopul fundamental al avocatului este sa castige procesul. Nu poate face acest lucru decat daca convinge instanta ca are dreptate. Avocatul nu are la dispozitie in esenta decat doua instrumente pentru a convinge judecatorul si pentru a castiga procese: scrisul si vorbitul. El trebuie in primul rand sa scrie bine, sa scrie eficient si sa scrie persuasiv. Ca orice scriere profesionala, tehnica scrierii juridice poate fi sistematizata, studiata, invatata. In al doilea rand, pentru a castiga, avocatul trebuie sa vorbeasca eficient in fata instantei. Procesele in ziua de astazi se desfasoara sub presiunea timpului. Este esential ca avocatul sa foloseasca timpul comprimat pe care il are la dispozitie pentru a vorbi in fata instantei in vederea obtinerii maximului de eficienta.

Insa, care sunt asteptarile instantei, cum se vede activitatea avocatilor din perspectiva judecatorilor, cum primeste judecatorul cererile verbale sau scrise ale avocatului, ce-i place si ce-i displace judecatorului din strategia avocatului, ce sfaturi i-ar da daca ar avea voie? Altfel spus, cum se vede procesul din perspectiva judecatorului?

Cursul isi propune sa familiarizeze cursantii cu felul in care judecatorii vad desfasurarea procesului, administrarea dosarului si diferitele actiuni punctuale ale avocatilor implicati. Este o abordare practica, in care cursantii sunt ajutati sa adopte perspectiva unui judecator ipotetic, pentru a invata care sunt cele mai bune abordari pe care trebuie sa le aiba in activitatea practica in fata judecatorilor reali, astfel incat sa-si creasca eficienta.

CE POTI AFLA DACA URMEZI CURSUL

  • cum se pregateste judecatorul pentru sedinta de judecata
  • cum citeste judecatorul cererile de chemare in judecata ori celelalte cereri
  • ce fel de atitudini ii plac judecatorului in sala de judecata si care nu-i plac
  • cum te poti remarca in fata judecatorului
  • ce trebuie sa eviti pentru a nu intra in conflict cu instanta
  • de ce unele strategii garanteaza succesul iar altele sunt dezastruoase s.a.
  • cum citeste judecatorul cererile de chemare in judecata ori celelalte cereri
  • care sunt regulile esentiale in redactarea documentelor juridice
  • cum sa-ti remarce judecatorul cererea chiar de la prima vedere
  • care este tonul castigator in fata judecatorului
  • ce trebuie sa eviti intotdeauna in documentele depuse in instanta

Adrian Toni Neacsu, autorul cartii juridice eveniment a anului – Convinge judecatorul, a scris special pentru acest eveniment suportul de curs prin care prezinta 10 pasi simpli, practici prin care fiecare avocat isi poate controla calitatea comunicarii judiciare cu instanta.

Autorul va propune mai mult decat o serie de sfaturi: o adevarata metoda de comunicare judiciara. Este o metoda practica, orientata spre eficienta si succes individual. Este o metoda ce are drept valori fundamentale pragmatismul, realismul, minimalismul si dezambiguizarea.

Ne puteti transmite confirmarile de participare accesand linkul:
http://info.wolterskluwer.ro/seminar-convinge-judecatorul/

Pentru detalii suplimentare va stam la dispozitie!

Persoana de contact: Cristina Ghica
Tel: 031.22.44.158
E-mail: cristina.ghica@wkro.ro

Share this Post