Eveniment editorial: Comentariile noului cod penal in Sintact

Wkro/ December 5, 2013/ Noutati, Recomandari

Va informam ca incepand de maine, vineri, 6 decembrie, in Modulul de comentarii din produsul nostru de informare juridica Sintact se va regasi o lucrare de exceptie, intitulata:

NOUL COD PENAL COMENTAT  –  autori: Vasile Dobrinoiu, Mihai Adrian Hotca, Mirela GorunescuMaxim Dobrinoiu, Ilie Pascu, Ioan Chis, Costica Paun, Norel Neagu, Sinescu Mircea Constantin, Editura Universul Juridic.

Comentariile la Noul Cod penal sunt realizate de o echipa de specialisti reputati si este, pana in prezent, singura lucrare de asemenea anvergura dedicata Noului Cod penal, aparuta pe piata din Romania. Lucrarea contine comentariile celor 444 de articole ale Noului cod penal ce va intra in vigoare de la 1 februarie 2014, reprezentand peste 2100 de pagini. Fiecare comentariu va putea fi vizualizat in Sintact ca document separat sau inserat sub textul articolului comentat.

Fiecare text al codului este insotit de o bibliografie speciala selectiva formata din articole si note publicate in revistele de specialitate ori monografii, de un comentariu teoretic, precum si de referiri la practica judiciara.

Comentariul teoretic este sistematizat pe mai multe subpuncte. Comentariul la fiecare text este precedat de o examinare comparativa a continutului acestuia cu cel existent (corespondent) in legea penala anterioara pentru a pune in evidenta elementele de particularizare, cat si cele comune (acolo unde sunt) si a desprinde ratiunea pentru care legiuitorul in noul Cod penal a procedat la modificari semnificative in reglementarea anumitor institutii fundamentale ale dreptului penal, cat si la introducerea de noi institutii.

In sfarsit, comentariul fiecarui text este urmat de referinte de drept comparat, avandu-se in vedere, in principal, acele Coduri penale europene si instrumente normative internationale mentionate in expunerea de motive si de care au tinut seama autorii in elaborarea proiectului Codului penal.

De reţinut! – Pentru a vizualiza Noul Cod penal cu textul comentariilor inserate se va efectua o cautare dupa Codul penal, se va deschide Codul penal din 2009 si se va efectua act sintetic la data prezenta. Deoarece Codul nu este inca in vigoare va aparea un mesaj de atentionare. Se va selecta butonul OK al casutei de avertizare iar comentariile vor fi introduse sub articolele aferente.

Inregistrare video de la lansarea cartii:

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.