Joi 26 ianuarie a avut loc Conferința despre Achiziții Publice, organizată de EMEA Conferences, la Crowne Plaza București.

Admin/ February 2, 2017/ Evenimente

Evenimentul și-a propus să clarifice diferite aspecte practice contradictorii din domeniu, apărute odată cu preluarea, în legislația româna, a Directivelor Europene privind Achizițiile Publice.

EMEA Conferences a invitat doi recunoscuți experți europeni în domeniu – Prof. Sue Arrowsmith și Virginie Dor – cu o experiență impresionantă în comentarea și aplicarea legislației europene.

img_5467-1

Intenția EMEA Conferences a fost aceea de înlesni înțelegerea publicului român interesat în ceea ce privește reforma Achizițiilor Publice, pornind de la exemple practice din alte jurisdicții unde noile directive au fost transpuse mai devreme.

În consecință, cei doi lectori EMEA Conferences au prezentat teme-cheie de interes general în domeniu, cum ar fi cerințele de selecție și calificare în procesul achizițiilor publice, intrarea în angajamente cu alte părți, modificările aduse acordurilor-cadru și contractului de achiziție publică.

Cu experiență și arii de expertiză diferite, cei doi lectori au explicat noua legislație în chei diferite, însă complementare: pragmatismul doamnei Arrowsmith, punând accent pe scopul final al procesului de achiziție publică – satisfacerea optimă a nevoilor entității contractante, a dat greutate procedurilor noi semnalate și explicate de Virginie Dor.

Ambii lectori au încurajat schimbul de idei și întrebările venite din public, fiind foarte interesate de felul în care funționează procesul de achiziții publice în România. În acest sens, întâlnirea a fost fructuoasă atât pentru participanți, cât și pentru vorbitori.

Conferința organizată EMEA Conferences a fost un bun prilej de networking pentru toți cei prezenți – evenimentul s-a încheiat cu un prânz savuros punctat de discuții interesante.

În cadrul conferințelor organizate, EMEA Conferences sprijină schimbul de cunoștințe specializate, invitând în România experți recunoscuți pe plan internațional în domeniul legal (și nu numai). Formatul evenimentelor create pune accent pe răspunsuri punctuale la problemele de actualitate ale comunității, pe conținut relevant și de calitate livrat într-un mod eficient și personalizat. Și pentru că oamenii sunt în centrul experienței EMEA Conferences, participanții sunt încurajați să discute, să interacționeze, să comenteze în oricare moment al conferinței.

Share this Post