Legi iesite din comun

Admin/ August 7, 2012/ Curiozitati

Stim cu totii ca legile sunt norme cu caracter obligatoriu, ca sunt stabilite si aparate de puterea din stat. Acestea duc la crearea unui cadrul legislativ de siguranta asigurand functionarea societatii si bunele relatii dintre oameni. Ce facem insa atunci cand acestea sunt influentate de superstitii, de religie, de absurdul situatiilor? Ce facem in cazul legilor… ceva mai iesite din comun? Iata cateva exemple. Desi par a fi bancuri, sunt cat se poate de adevarate!

In Myanmar este ilegal sa accesezi Internetul. Oricine o face ajunge sa stea ani buni dupa gratii.

In Singapore este contrar legilor acestei tari sa mesteci banala guma de mestecat.

In anul 1935, guvernul Romaniei din acele timpuri a introdus o lege prin care personajul de desene animate, Mickey Mouse a fost interzis pe motiv ca era atat de urat desenat incat speria copiii mici.

In Marea Britanie, legea permite oricarei femei gravide sa urineze oriunde doreste, inclusiv in cascheta unui politist, fara sa poate fi trasa la raspundere.

In statul american Florida, este interzis orice act sexual cu un porc spinos.

In anul 1979, regimul politic din Irak a interzis filmele cu arte martiale.

In statul Carolina de Nord, este interzis de lege sa injuri in prezenta… mortilor.

In Danemarca legea permite detinutilor sa evadeze din inchisori.

In orasul englez York exista inca in vigoare o lege datand din Evul Mediu, care-i permite oricarui cetatean al orasului sa ucida orice scotian intalnit in York. Evident, doar daca scotianul vizat poarta asupra sa un arc si o tolba cu sageti.

Singura tara din lume care nu a cenzurat niciun film porno este Belgia.

In Anglia anului 1837, daca un barbat saruta o femeie fara voia ei, exista o lege care-i permitea femeii sarutate fortat, sa-l muste de nas cat se poate de tare pe barbatul vinovat.

Acum circa 300 de ani, orice cetatean japonez care incerca sa paraseasca Imperiul Soarelui Rasare, era condamnat pe loc la decapitare pentru tradare de tara.

In Bahrein este interzis de lege ca un barbat ginecolog sa examineze direct organele genitale ale unei femei. Putinii barbati medici ginecologi din acesta tara musulmana, se folosesc in acest scop de o oglinda pozitionata astfel incat sa le ofere imaginile de care au nevoie atunci cand stabilesc un diagnostic pe cale vizuala.

In Liban, barbatilor le este permis sa intretina acte sexuale cu animalele de sex feminin. Daca in schimb, un barbat este surprins in timpul unui act sexual cu un animal de sex masculin, este pedepsit cu moartea fara niciun fel de proces.

In Danemarca exista o lege care-i obliga pe toti posesorii de automobile sa se uite sub propriile masini in cautarea unor eventuali copii ascunsi acolo, inainte de a urca la volan si a demara.

Share this Post