Malpraxis medical – cauze si solutii

Wkro/ October 30, 2013/ Contencios fiscal. Impactul Noului Cod de Procedură fiscală în litigiile fiscale - 30 septembrie 2016, Promotii

Malpraxis medical Wolters Kluwer Romania participa, in calitate de partener, la conferinta Malpraxis medical – cauze si solutii juridice –, organizata de Societatea de Stiinte Juridice, Sanatatea Media Group si Camera de Comert si Industrie a Romaniei la Palatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Amfiteatrul Albastru, Bucuresti, 31 octombrie 2013.

Evenimentul reuneste medici si profesionisti ai dreptului (judecatori, procurori, avocati), intr-o dezbatere cu cartile pe fata.

Datorita imensei sale diversitati, raspunderea civila medicala este originala si incomparabila.

Raspunderea civila contractuala intervine pentru a sanctiona neindeplinirea sau gresita indeplinire a unei obligatii de mijloace. Raspunderea se bazeaza pe dovada culpei, a unei greseli profesionale.

In general, culpa medicala se defineste ca o incalcare a unei indatoriri sau obligatii juridice. Ea presupune ca medicul nu si-a indeplinit obligatiile sau a incalcat o interdictie aducand atingeri integritatii corpului uman ori nu a obtinut prealabilul consimtamant al pacientului. Alteori nu si-a indeplinit obligatia de a acorda ingrijiri constiincioase, atente si conforme stiintei.

Calificarea raspunderii medicului ca fiind contractuala nu impiedica antrenarea raspunderii civile delictuale a medicului in acele imprejurari, daca nu s-a incheiat niciun contract pentru ca pacientul nu era constient.

Accidentele medicale, afectiunile iatrogene si infectiile nozocomiale pot fi reunite sub denumirea de evenimente aleatorii avand ca punct comun imprevizibilitatea, irezistibilitatea si caracterul exterior.

Cu ocazia acestei conferinte Wolters Kluwer Romania ofera o reducere substantiala de 40% la achizitia a doua carti de interes pentru profesionistii in domeniu:

Dreptul-sanatatii

Dreptul sanatatii. Frontul comun al medicului si al juristului – format epub – autor Ion TURCU
Medicul trebuie sa tarasca greutatea unei stiinte enciclopedice, ca o camila si, cu toate acestea, sa pastreze prospetimea unui poet (Avicenna).
Cele sapte idei definitorii ale cartii:
1. Cea mai buna garantie a pacientului este constiinta medicului.
Mai multe detalii si comenzi >>

MalpraxisMalpraxisul medical. Raspunderea civila medicala – format PDF – autor Florin MANGU
Domnul Florin I. Mangu a realizat, desi nu are si pregatire medicala, o interesanta si, prin intinderea ei, o monumentala lucrare in care a reusit sa ofere literaturii noastre de specialitate un adevarat tratat despre raspunderea civila pentru pagubele cauzate pacientilor prin ceea ce evocator, dar fara o cuprinzatoare acoperire, este desemnat ca fiind „malpraxisul medical”.
Mai multe detalii si comenzi >>

 

Promotia este valabila in perioada 29 Octombrie – 1 Noiembrie.

 

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.