Seminar WKRO – Evaziunea fiscala. Aspecte controversate din practica judiciara. Posibile solutii

Admin/ August 17, 2016/ Articole, Contencios fiscal. Impactul Noului Cod de Procedură fiscală în litigiile fiscale - 30 septembrie 2016

Procurorul Alexandra Mihaela Șinc, formator al Institutului Național al Magistraturii, va aborda, într-un seminar organizat de Wolters Kluwer România, problemele controversate privind evaziunea fiscală, așa cum acestea reies din practica judiciară actuală.

LP-655X350RĂSPUNSURI LA ÎNTREBĂRILE PRACTICII. Magistratul a fost implicat, din postura de consilier al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în demersurile pentru operaționalizarea Direcției de Combatere a Fraudelor din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală. În acest mod, procurorul Alexandra Mihaela Șinc a avut posibilitatea de a cunoaște cele mai multe dintre problemele invocate de practicieni în legătură cu cercetarea și judecarea cauzelor având ca obiect infracțiuni de evaziune fiscală. De altfel, includerea investigării cauzelor având ca obiect infracțiuni de evaziune fiscală s-a remarcat a fi printre prioritățile Ministerului Public. Preocuparea constantă a magistratului de a căuta răspunsuri la întrebările practicii i-a permis și ca, în calitate de formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii, să fie implicată, în perioada 2014 – 2016, în organizarea și susținerea unor seminarii axate pe aspectele controversate ivite în aplicarea Legii nr. 241/2005.

SOLUȚII POSIBILE. Așadar, fenomenul evaziunii fiscale și combaterea sa prin mijloace de drept penal reprezintă un interes actual nu doar pentru judecători, procurori și avocați, ci, cel puțin prin efectele sale colaterale (luarea și ridicarea unor măsuri asiguratorii, afectarea normalei activități a unor societăți comerciale), și pentru executori judecătorești, lichidatori, consilieri juridici. Pentru aceasta, procurorul Alexandra Mihaela Șinc își propune să prezinte, în cadrul seminarului Wolters Kluwer România, care va avea loc la 6 octombrie 2016 la  Sala de cursuri Wolters Kluwer România, din Bd. Tudor Vladimirescu 22, Clădirea Green Gate, etaj 6, sector 5, București și posibile soluții referitoare la tematica evaziunii fiscale, utile în activitatea avocaților, consilierilor juridici și altor profesioniști ai dreptului, precum și consultanților fiscali, experților contabili și chiar administratorilor și managerilor de companii. Tematica seminarului conceput de procurorul Alexandra Mihaela Șinc urmărește problematica izvorâtă din practică, în ceea ce privește urmărirea penală, faza camerei preliminare și judecarea cauzelor avînd ca obiect infracțiunile prev. de Legea nr. 241/2005.

Dacă doriți să participați la acest eveniment, vă puteți înscrie facând CLICK pe imaginea de jos!

 

Share this Post