SEMINAR WKRO – Intelegerile dintre intreprinderi: notiuni, controverse, practica!
Avocatul Dan Virgil Pascu, specializat în dreptul concurenței la Universitatea din Tübingen, Germania, va explica, pe larg, în cadrul unui seminar organizat de Wolters Kluwer România, materia înțelegerilor dintre întreprinderi, insistând asupra situațiilor controversate și asupra jurisprudenței dezvoltate la nivel național și european.
INFORMAȚIE COMPLETĂ ȘI STRUCTURATĂ. Avocații, consilierii juridici dar și agenții economici care vor să evite amenzile usturătoare date de Consiliul Concurenței, au posibilitatea la 28 septembrie 2016, în sala de cursuri a Wolters Kluwer România, de la sediul din b-dul Tudor Vladimirescu nr. 22, Clădirea Greengate, București, să se informeze despre tipurile de înțelegeri susceptibile a încălca normele de concurență și despre riscurile la care se supun prin nerespectarea legislației în vigoare.
Seminarul are o structură bazată pe 4 teme principale – noțiuni de bază, tipuri de înțelegeri, înțelegerile verticale și orizontale, sancțiuni. Cursul beneficiază și de prezența d-lui Prof. univ. dr. Mihail-Daniel Șandru, coordonatorul Centrului de Studii de Drept European al Institutului de Cercetări al Academiei Române, în calitate de moderator.
ABORDARE PRACTICĂ, BAZATĂ PE JURISPRUDENȚĂ. „Spre deosebire de alte seminarii, abordarea generală nu va fi însă una scolastică, ci una centrată pe practica autorităților de concurență şi pe jurisprudența instanțelor naționale ori europene. Niciun element de natură conceptuală nu va fi prezentat doar într-o manieră teoretică, fiecare fiind examinat în cadrul şi în corelație cu spețe concrete, astfel încât participanții să aibă în urma acestui seminar capacitatea să recunoască în practică situații care ar putea atrage după sine consecințe juridice nedorite”, precizează dl. avocat Dan Virgil Pascu, despre modul în care își propune să abordeze această temă în cadrul seminarului organizat de Wolters Kluwer România.
SFATURI PENTRU EVITAREA RISCURILOR. CONDUITA ÎN TIMPUL INVESTIGAȚIILOR CONSILIULUI CONCURENȚEI. O atenție deosebită va fi acordată modurilor prin care se pot evita sancțiunile și conduitei ce trebuie adoptată pe parcursul investigațiilor. „Se va pune accentul pe criteriile de individualizare ale amenzilor, prezentându-se detaliat conduita pe care întreprinderile ar trebui să o practice din momentul deschiderii investigației de către Consiliul Concurenței, sau chiar mai devreme, din momentul constatării de către unul dintre departamentele interne a unei eventuale încălcări.” precizează avocatul Dan Virgil Pascu, speakerul principal din cadrul seminarului organizat de Wolters Kluwer Romania.
DIALOG. Cursanții au posibilitatea să interacționeze direct cu speakerii, pentru a-și clarifica situațiile întâlnite în practică. Exemplele practice vor fi, dealtfel, principalul instrument de lucru, pe tot parcursul seminarului.
Dacă doriți să participați la acest eveniment, vă puteți înscrie facând CLICK pe imaginea de jos!