Seminar WKRO – Retragerea și excluderea asociaților dintr-o societate comercială

Admin/ July 28, 2016/ Articole, Contencios fiscal. Impactul Noului Cod de Procedură fiscală în litigiile fiscale - 30 septembrie 2016, Recomandari

Avocatul Sebastian Bodu revine în cadrul seriei de seminarii de drept societar organizate de Wolters Kluwer România, de data aceasta propunând, pentru data de 9 septembrie, dezbaterea temei retragerii și excluderii asociaților dintr-o societate comercială.

PROBLEME OBSERVATE.

Retragerea și excluderea asociaților dintr-o societate comercială reprezintă atât o formă de pierdere a calității de asociat, cât și – în principiu – o formă de reducere a capitalului social. Din păcate atât teoria, cât și jurisprudența societară nu așază aceste două coordonate în corelația lor logică, fapt care generează probleme cu privire la protecția celor două principale categorii societare: asociații rămași și creditorii sociali,

afirmă avocat Sebastian Bodu, autorul importantei lucrări pentru știința dreptului, Tratat de drept societar, apărut la Editura Rosetti International.

carusel-mare-950x230

ANALIZĂ BAZATĂ PE EXEMPLE. În cadrul seminarului, care va avea loc pe 9 septembrie 2016, în sala de cursuri din sediul Wolters Kluwer România, Bd. Tudor Vladimirescu 22, Cladirea Greengate, avocatul Sebastian Bodu, va analiza toate aceste probleme surprinse din practică și va face trimiteri la numeroase exemple, inclusiv critice, propunându-și să găsească soluții posibile pentru depășirea lor. De asemenea, în cadrul seminarului, lectorul va face și câteva analize de drept comparat (anglo-american).

Astfel, printre subiectele avute în vedere pe parcursul a 4 ore, lectorul se va referi la protecția asociaților rămași după retragerea și excluderea unora, protecția creditorilor sociali cauzată de reducerea capitalului social, retragerea și excluderea vs. modificarea actului constitutiv, prevenirea abuzului majorității acționariale, procedura tehnică a retragerii dintr-o societate cu răspundere limitată și acțiunea în excludere și procedura de excludere.

 

DIALOG. Experiența lectorului seminarului Wolters Kluwer România, de avocat, cadru didactic universitar și cercetător al dreptului, dar și om politic, oferă celor prezenți, avocați, consilieri juridici, alți profesioniști ai dreptului, acționari și administratori de companii, ocazia de a purta un dialog cât mai consistent pe subiectele de care sunt preocupați, adiacente temei seminarului, “Retragerea și excluderea asociaților dintr-o societate comercială”.

Profită de perioada de Early Booking și beneficiezi de o REDUCERE de 100 de Lei la înscrierea la acest eveniment (click pe imagine):

lp-cta-655x350

Share this Post