SINTACT COMENTARII – Noul pachet de Drept Penal

Admin/ December 18, 2013/ Articole

Produs Sintact ComentariiSintact va pregateste pentru intrarea in vigoare a noului Cod penal!

Evolutia societatii romanesti, si nu numai, lasa o amprenta puternica asupra aspectelor vietii cotidiene. Ca efect direct, marea varietate a actelor normative din legislatia romaneasca, cum sunt Constitutia, codurile, legile, hotararile, ordonantele, acordurile, decretele, normele sau rezolutiile, se afla intr-o continua schimbare.

Oricand aveti nevoie de tabloul legislativ complet, cu toate aceste acte normative publicate, consolidate si actualizate permanent, este suficient sa accesati Sintact, software conceput special pentru activitatile de documentare si studiu privind legislatia, jurisprudenta si doctrina.

In urma cerintelor si sugestiilor primite din partea dumneavoastra, am dezvoltat intr-un ritm alert modulul Sintact Comentarii, astfel incat intr-un singur an, beneficiati de 7 pachete de comentarii pentru 13 dintre cele mai importante acte normative romanesti.

Cel mai nou pachet este cel de Drept Penal, proaspat lansat in decembrie 2013. Pachetul Comentarii Drept Penal contine doua lucrari de exceptie care asigura o tranzitie usoara de la actualul Cod penal, la Noul Cod Penal ce va intra in vigoare incepand de la 1 februarie 2014:

1. Noul Cod penal comentat, autori: Vasile Dobrinoiu, Mihai Adrian Hotca, Mirela Gorunescu,Maxim Dobrinoiu, Ilie Pascu, Ioan Chis, Costica Paun, Norel Neagu, Sinescu Mircea Constantin, Editura Universul Juridic.

Comentariile Noului Cod penal sunt realizate de o echipa de specialişti reputati si este, pana in prezent, singura lucrare de asemenea anvergura dedicata Noului Cod penal, aparuta pe piata din Romania. Insumand 2100 de pagini, cartea contine comentariile celor 444 de articole ale Noului Cod penal ce va intra in vigoare de la 1 februarie 2014.

Fiecare text al codului este insotit de o bibliografie speciala selectiva formata din articole si note publicate in revistele de specialitate ori monografii, de un comentariu teoretic, precum si de referiri la practica judiciara.

Comentariul teoretic este sistematizat pe mai multe subpuncte. Comentariul fiecarui text este precedat de o examinare comparativa a continutului acestuia cu cel existent (corespondent) in legea penala anterioara, pentru a pune in evidenta atat elementele de particularizare, cat si cele comune (acolo unde sunt) si a desprinde ratiunea pentru care legiuitorul a procedat la modificari semnificative in reglementarea anumitor institutii fundamentale ale dreptului penal si la introducerea de noi institutii.

In sfarsit, comentariul fiecarui text este urmat de referinte de drept comparat, avandu-se in vedere, in principal, acele Coduri penale europene si instrumente normative internationale mentionate in expunerea de motive si de care au tinut seama autorii in elaborarea proiectului Codului penal.

2. Codul Penal. Partea generala. Practica judiciara in materie penala, coordonator Alexandru Boroi, Editura Universul Juridic, 2013.

Lucrarea contine peste 600 de pagini de informatie.

Conceputa ca sprijin efectiv pentru practica judiciara si mediul universitar, lucrarea este structurata pe titlurile, capitolele si articolele prevazute in Partea generala a Codului penal in vigoare si a noului Cod penal, completate cu doctrina si jurisprudenta de actualitate.

Pentru fiecare capitol este prezentata doctrina relevanta publicata in tratate, cursuri universitare sau monografii, inclusiv cea referitoare la dispozitiile noului Cod penal, iar la fiecare articol este mentionata doctrina publicata sub forma studiilor si a articolelor in revistele de specialitate sau in volumele unor conferinte internationale sau nationale.

Pentru fiecare articol, jurisprudenta a fost selectata in raport cu importanta institutiilor judiciare interne si internationale, incepand cu C.E.D.O. si continuand cu Curtea Constitutionala, fostul Tribunal Suprem si Inalta Curte de Casatie si Justitie. Trecerea practicienilor la prevederile noului Cod penal este acum mai usor de realizat.

§

 Comentariile Sintact:

  • acopera cele mai importante arii de practica
  • apartin unor autoritati in domeniu, deopotriva practicieni si universitari
  • contin referiri la jurisprudenta relevanta nationala si europeana, sfaturi practice si  analiza situatiilor contradictorii
  • sunt inserate in textul actului normativ, oferind multiple functionalitati si usurinta in consultare

§

Folositi-va acum de intreaga valoare practica imediata a comentariilor fiecarui articol din actele normative. Pentru un practician comentariile sunt un instrument de lucru pe care isi poate fundamenta opinia profesionala.

La achizitionarea unui pachet de comentarii, veti beneficia gratuit pe parcursul anului 2014 de continutul suplimentar cu care vom actualiza modulul de comentarii pe care il folositi.

Beneficiati acum de cele mai performante produse electronice de informare juridica!

Cereti acum informatii despre produsele Sintact
la 031.224.41.58 sau la clienti@wolterskluwer.ro!

Share this Post