Sintact.ro – fără click-uri inutile

Octavian Nicola/ June 23, 2017/ Articole, Sintact.ro

Cunoști sentimentul acela când folosești zilnic aceeași aplicație de bază în munca ta? Îți dai seama că dai prea multe click-uri pentru a ajunge unde vrei, dar aplicația nu te lasă să lucrezi mai eficient.

Dacă ești consilier juridic, folosești în mod frecvent o serie de acte normative. Sunt instrumentele tale de bază. Știi care sunt, cum se numesc, în multe cazuri știi pe de rost chiar articolele de care ai nevoie.

Tocmai pentru că le folosești frecvent, nu vrei să depui eforturi inutile ca să le deschizi. De aceea, am gândit o serie de funcții care îți ușurează munca cu mouse-ul sau tastatura.

Ai nevoie de legea societăților? Tastezi „legea societăților” și legea se deschide imediat, în varianta actuală. Nu mai treci printr-o listă de rezultate în care sa cauți un document și să dai click, nu mai trebuie să dai click pentru a ajunge la versiunea valabilă azi.

Ai nevoie de articolul 194 din lege? Tastezi „194 legea societăților” și ți se deschide legea imediat la articolul dorit.

 

Preferi o prescurtare? Tastezi „lsc” (se pot folosi acronime pentru căutare) și se deschide imediat. Identifici legea după număr? Tastezi „31/1990” și se deschide imediat.

Funcția această se cheamă Salt la rezultat și îți va salva mult timp. Merge cu orice lege, OG, OUG sau HG. Legile principale se recunosc și după sigle: pentru Codul de procedură civilă poți tasta și „ncpc”. Sunt multe alte exemple.

Codurile sunt oricum folosite frecvent. De aceea le-am dat un loc special într-o mică fereastră pe pagina principală a platformei (vezi dreapta). Dacă nu folosești codurile în mod frecvent, pur și simplu ștergi fereastra. În două click-uri îți faci alta, sau mai multe, cu categoriile de legislație care te interesează pe tine.

Avem și instrumentele „clasice” pentru a minimaliza numărul de click-uri. Vrei pur și simplu ultimele căutări? Le găsești pe prima pagina a platformei. Vrei ultimele documente folosite? Tot acolo le găsești. Ai căutat ceva vinerea trecută și nu mai știi ce era? L-am salvat pentru tine, cu ziua și ora.

Evident, există și multe situații în care cauți ceva deosebit. A apărut o problemă de drept nouă, nemaiîntâlnită.
Și pentru situațiile respective am dezvoltat o cu totul nouă metodă de căutare: Căutarea progresivă. Dar asta e un alt subiect.

Vrei să știi încă mai multe metode de a economisi timpul prețios cu Sintact.ro? Solicită demo gratuit pentru 15 zile de aici!

Share this Post