Urgențele juridice, tratate cu Sintact.ro

Octavian Nicola/ May 26, 2017/ Articole, Sintact.ro

Concurență neloială” a tastat Paul, consilierul juridic al unei companii, pe smartphone-ul său, după ce browser-ul îi selectase platforma online Sintact.ro. Instantaneu, pe ecran i s-a desfășurat lista cu rezultatele căutării sale, care era deschisă de Legea privind combaterea concurenței neloiale și cu Regulamentul privind procedura de constatare și sancționare a practicilor de concurență neloială.

ACCESARE DE PE TELEFON. Așteptând să intre în sala de judecată, Paul a consultat pe site-ul dezvoltat de Wolters Kluwer România, inclusiv jurisprudență relevantă, selectând cu ușurință din meniul Sintact.ro câteva hotărâri judecătorești în domeniu. În dimineața în care Paul tocmai ajunsese la tribunalul unde compania pe care o reprezenta se judeca pentru anularea unui contract cu un furnizor, telefonul începuse să-i sune insistent. A răspuns în timp ce se uita pe lista cu ordinea proceselor și a ascultat cum, precipitat, Anda, colega sa de la contabilitate, îi spunea că întreg consiliul de administrație este întrunit de urgență. Pe adresa companiei sosise chiar atunci o înștiințare că sunt acuzați de concurență neloială din cauza noii reclame difuzate pe stațiile tv la noul produs. Consiliul de Administrație dorea de la Paul, consilierul juridic al companiei, cât de repede se putea, un punct de vedere al său pentru a schița strategia de apărare. Noul produs, abia lansat și, iată, atacat, era pilonul central al dezvoltării companiei.

DOCUMENT SELECTAT. După ce a verificat, căutând din aproape în aproape în Sintact.ro în doar 10 minute, mai multe hotărâri judecătorești și comentarii ale unor autori consacrați despre concurența neloială, Paul a sunat-o pe Anda și i-a transmis, pentru Consiliul de Administrație pașii de urmat. Chiar dacă nu avea o experiență bogată în această ramură de drept, consilierul juridic al companiei a vizualizat rapid, pe telefon, pe platforma online a Wolters Kluwer România chiar o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție într-un caz foarte asemănător. Așadar, în opinia lui, reclama lor nu avea de ce să fie acuzată de concurență neloială. Procedaseră corect, nu răspândise afirmații mincinoase despre concurentul lor.

E-MAIL TRIMIS DIRECT DIN PLATFORMĂ. După ce a selectat hotărârea judecătorilor Înaltei Curți de pe pagina Sintact.ro cu cazul asemănător, Paul i-a trimis-o Andei, punându-l în “CC” și pe directorul general, fără să fie nevoie să își deschidă e-mailul. A făcut acest lucru direct din platforma dezvoltată de Wolters Kluwer România, ducându-se la secțiunea “Export” situată deasupra documentului respectiv și selectând apoi secțiunea “Trimite document”. I-a mai transmis Andei că deîndată ce se va întoarce la birou va reciti documentele pe care și le salvase deja chiar în site, va detalia documentarea pe site-ul de informare juridică și se va consulta cu un avocat specializat în dreptul concurenței. Consiliul de Administrație a studiat hotărârea trimisă de Paul și au decis să continue cu noul produs conform planului initial.

Sintact.ro este instrumentul esențial pentru cercetarea legislației și jurisprudenței.

Solicită acum un cont demo GRATIS, testează soluția noastră, iar dacă întâmpini probleme sau ai nevoie de un ajutor, un consultant specializat te va contacta telefonic pentru a-ți oferi răspunsurile și pentru a te ghida în procesul documentării juridice.

Sintact.ro legislatie jurisprudenta

Share this Post