Admiterea la INM si in magistratura 2012

Wkro/ August 1, 2012/ Recomandari

GHIDUL este gandit sa ofere absolventilor facultatilor de drept toate informatiile de care au nevoie pentru a pregati si sustine fie concursul de admitere la INM pentru a deveni auditor de justitie, fie concursul de admitere in magistratura pentru a deveni direct judecator sau procuror.

Informatiile sunt prezentate sub forma unor raspunsuri punctuale la intrebarile ce pot aparea in cursul procedurii de inscriere la fiecare din cele doua concursuri, in timpul desfasurarii probelor de concurs sau imediat dupa finalizarea acestora. Este acoperita astfel o gama larga de situatii intalnite si mai putin intalnite, dar a caror solutie, in conditii de examen, poate fi salvatoare.

Prima parte a Ghidului ofera raspunsul la peste 200 INTREBARI legate de:

  • Prezentarea sistemului juridic: legislatie incidenta, notiuni si institutii de baza
  • Profesia de magistrat: drepturi si obligatii, salariu, modalitati de recrutare
  • Inscrierea la concurs: conditiile pentru a deveni magistrat, actele necesare pentru dosarul de inscriere, greseli frecvente ce pot fi evitate
  • Admiterea la INM in 2012: data, calendarul de desfasurare, taxa de participare
  • Desfasurarea concursului: locatie, accesul in sala, modificari ale regulilor fata de anii precedenti
  • Probele de concurs: descrierea fiecarei probe, barem, contestatii, sistemul de notare
  • Dupa admiterea la INM: cuantumul bursei de studiu, locuinta pe timpul studiului, despre cursurile de formare si despre formatori
  • Admiterea directa in magistratura in 2012: cine se poate inscrie la concurs, dosarul de inscriere, reguli specifice
  • Numirea ca judecator sau procuror: stagiatura, examenul de capacitate, promovarea.

INDEXUL celor peste 200 DE INTREBARI faciliteaza accesul rapid la informatia cautata.

A doua parte este O COLECTIE DE PREVEDERI LEGISLATIVE care intregeste informatia din prima parte a Ghidului. Sunt cuprinse reglementarile privind admiterea la INM, respectiv in magistratura, inclusiv cele utile pentru proba interviului, verificarea psihologica si examinarea medicala.

Contine ULTIMELE MODIFICARI LEGISLATIVE: este vorba de cele aduse prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 23 din 6 iunie 2012, precum si de modificarile din data de 14 iunie 2012 aduse de CSM la regulamentele de admitere.

 

Iata cateva motive pentru care acest ghid va este absolut necesar:

Pentru ca este singurul instrument de acest gen din Romania. Este primul astfel de indrumar adresat exclusiv absolventilor la drept care vor sa devina auditori de justitie, judecatori sau procurori.

Pentru ca raspunde la intrebarile despre admiterea la INM si in magistratura garantand succesul inscrierii la concurs si explicand clar regulile de desfasurare a tuturor probelor. Raspunsurile tin seama nu doar de legislatie, ci si de practica din anii trecuti a Comisiei de admitere din cadrul CSM, precum si de jurisprudenta in materie a instantelor de judecata.

Pentru ca cuprinde toate reglementarile privind concursul pe care concurentii trebuie sa le cunoasca, cuprinse in legi, regulamente, ordine. Ghidul cuprinde legislatia cu toate modificarile, inclusiv cele din luna iunie 2012, precum si – in premiera – metodologia de desfasurare a probei cu interviul si afectiunile ce fac un candidat inapt din punct de vedere medical pentru a exercita functia de magistrat.

Nu in ultimul rand, pentru ca profesionalismul autorului garanteaza calitatea informatiilor. Cristi Danilet este judecator de 14 ani, formatorla INM de 5 ani si membru al CSM din anul 2011, autor a numeroase studii despre independenta, impartialitatea si integritatea justitiei.

————————

Persoana de contact pentru informatii legate de comenzi:

Marius Dumitrel
Tel: 0725 348 049
0722 471 355
Email:   marius.dumitrel@wkro.ro

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.