Arbitrajul la ICSID. Despagubiri pentru investitii straine

Wkro/ June 5, 2015/ Contencios fiscal. Impactul Noului Cod de Procedură fiscală în litigiile fiscale - 30 septembrie 2016

Afla cum functioneaza mecanismul ICSID, care sunt riscurile pentru statul roman, care sunt optiunile pentru un investitor strain care se considera prejudiciat.

Arbitrajul la ICSID

Va invitam in data de 12 iunie 2015 la seminarul cu tema “Arbitrajul la ICSID. Despagubiri pentru investitii straine” sustinut de dl. Claudiu-Paul BUGLEA, specialist in domeniul arbitrajului. Seminarul va avea loc in Bucuresti – Hotel Residence (Arc de Triomphe).

Cazul fratilor Micula este foarte mediatizat. Este doar un exemplu de litigiu care poate sa apara intre statul roman si investitori straini. Cu toate acestea, procedurile Centrului International pentru Reglementarea Diferendelor referitoare la Investitii (ICSID) de la Washington sunt relativ necunoscute.

Stiri recente despre aceasta tema la ProTV, Romania libera si la Hotnews.

Seminarul se adreseaza in egala masura oricarei institutii publice care interactioneaza cu investitori straini, avocatilor, consilierilor juridici si consultantilor care reprezinta firmele straine.

TEMATICA
Sesiunea 1:

1. Ce este ICSID?
2. De ce a fost necesara crearea unei asemenea institutii?
3. Cine se poate adresa ICSID ?
4. Ce tip de litigii se solutioneaza de catre tribunalele arbitrale ale Centrului?

Sesiunea 2:
5. Care este procedura de solutionare a unui asemenea litigiu?
6. Care este forta juridica a unei sentinte ICSID?

Dl. Claudiu-Paul Buglea, lectorul acestui atelier practic, este arbitru la Curtea de Arbitraj Bucuresti, prodecan la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti si conferentiar de Drept International Privat. Teza sa de doctorat care trateaza teme de interes ICSID, este in continuare o lucrare de referinta in domeniu.

Va puteti inscrie si gasiti mai multe informatii accesand linkul: http://info.wolterskluwer.ro/seminar-arbitraj/
sau
Tel: 031.22.44.158 ori e-mail: cristina.ghica@wkro.ro
Persoana de contact este dra. Cristina Ghica.

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.