Căutarea progresivă: NOUA GENERAȚIE A TEHNOLOGIEI DE CĂUTARE

Octavian Nicola/ May 25, 2017/ Articole, Sintact.ro

Căutarea progresivă este acum disponibilă în Sintact.ro

Direct la țintă

Fiecare practician în domeniul juridic are o serie de texte pe care le consultă des, poate chiar zilnic. Pentru litigatori, principalul text poate să fie Codul de procedură civilă. Pentru un specialist în dreptul societar, poate să fie Legea 31/1990. Pentru un specialist de mediu – legislația de mediu. În fiecare caz, este relevantă de asemenea jurisprudența și doctrină aferentă. Toți practicieni se confruntă și cu probleme de drept nemaiîntâlnite, care trebuie cercetate. De ce nu poate aplicația de specialitate veni în ajutor pentru ambele tipuri de cazuri?

Noua platformă Sintact.ro este pregătită pentru ambele cazuri. Pentru căutări frecvente, codurile principale pot fi listate pe pagina de start. Legile cele mai frecvent căutate au primit un „shortcut” – introduci „ncpc” și aplicația deschide Noul Cod de procedură civilă. Nu mai dai clicuri prin liste de rezultate. Iar dacă știi ce lege cauți, cum se întâmplă în multe cazuri, atunci e suficient să introduci numărul și anul, iar aplicația te duce direct la țintă. Mai mult, dacă vrei un anumit articol, pur și simplu introduci numărul de articol înaintea numărului legii, iar Sintact.ro îți deschide legea la articolul dorit. De exemplu, pun „1651 cod civil” și:

 

Căutare progresivă

Sintact.ro oferă toate uneltele clasice, de la căutare full text, căutare cu ajutorul arborelui tematic, până la căutarea avansată. Oferim însă mai mult decât atât: Căutarea progresivă.

Imaginați-vă că v-ați confruntat cu problemă de care nu v-ați mai lovit. Vine un client și întreabă: Producem jucării de pluș, ce pot fi folosite și ca decorație pe perete. Trebuie să ne încadrăm în legislația privind măsurile de siguranță contra incendiilor? Efectuați o cercetare.

Nu vă plac rezultatele? Pur și simplu ștergem, înlocuim orice element din căutare, sau adăugam un element, și lista de rezultate se modifică automat. La generația de aplicații juridice anterioară, trebuia să reîncepeți căutarea de la zero de fiecare dată când vă vine o nouă inspirație. Aici, nu. Într-un singur clic modificați exact elementul căutării ce nu va place, și mergeți mai departe. Altă variantă:

Sau, concepte mai complexe:

Sau, hai să vedem ce jurisprudență există în domeniu:

Această ultimă căutare, în care am înlocuit legislația cu jurisprudența, a necesitat doar 2 clickuri, deoarece ecranul de căutare oferă utilizatorului posibilități extensive de filtrare. Vreau jurisprudență de la o anumită instanță? Click. Totuși nu-mi place ce rezultate au ieșit? Click. Curios ce jurisprudență există pe plan european? Click. Dintr-un anumit interval de timp? Click. Numai hotărâri în apel? Click. Drept penal, sau totuși drept civil? Doar un click.

Fără frustrări, fără pierdere de timp. Cu Sintact.ro, vă jucați cu aplicația și ea răspunde instant cu setul de rezultate dorit. Acest lucru se cheamă „căutare progresivă”.

Solicită acum un cont demo gratuit, testează soluția noastră, iar dacă întâmpini probleme sau ai nevoie de un ajutor, un consultant specializat te va contacta telefonic pentru a-ți oferi răspunsurile și pentru a te ghida în procesul documentării juridice.

 

 

Cautarea progresiva eficientizeaza procesul documentarii

Share this Post