Codul de reglementare a continutului audiovizual – modificat si completat

Wkro/ April 3, 2013/ Stiri

Consiliul National al Audiovizualului ia masuri suplimentare pentru a proteja minorii

O noua decizie CNA restrictioneaza posturile TV sa transmita in timpul zilei programe care contin imagini si scene violente sau cu caracter sexual. Prin aceasta decizie, institutia aduce modificari Codului de reglementare a continutului audiovizual prin care se incearca atât protejarea minorilor, cat si libertatea de expresie.

Intre orele 6 a.m. – 23 p.m. posturile tv nu mai pot transmite productii ce contin: violenta fizica, psihica sau de limbaj repetata; scene de sex, limbaj sau comportament obscen; persoane in ipostaze degradante. Mai mult, programele 18 + pot fi difuzate doar insotite de un sistem de control parental care presupune vizualizarea posturilor pe baza unui cod personal. Accesul la aceste programe va fi reblocat de fiecare data când se schimba programul.

Un alt nou articol introdus in cod prevede ca orice emisiune de tip reality show, al carei scenariu se bazeaza pe fapte reale, dar contine si elemente de fictiune, va fi semnalat prin mentiunea: Acest program este o fictiune pentru o durata de 10 secunde.

Vezi toate modificarile realizate de CNA Codului de Reglementare a continutului audiovizual in Decizia nr. 141/ 2013.

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.