Comentariile Noului Cod de Procedură Civila – coordonate de prof. Gabriel Boroi – pot fi consultate pe idrept.ro

Admin/ May 26, 2016/ Articole, iDrept.ro, Recomandari, solutii juridice

Profesioniștii dreptului au acces, prin platforma de soluții juridice idrept.ro, realizată de Wolters Kluwer România, la cele mai actuale instrumente de cercetare pentru cazurile pe care le documentează.

0003053_noul-cod-de-procedura-civila-comentariu-pe-articole-editia-a-2-a-revizuita-si-adaugita_450

INSERARE LA NIVEL DE ARTICOL. Site-ul idrept.ro oferă funcționalități avansate pentru studierea și căutarea legislației naționale și europene și, de asemenea, programul informatic poate fixa, în timp, evoluția normelor legislative. Odată cu accesul facil la legislație, juriștii din companii, avocații, notarii și magistrații pot consulta, inserat la nivel de articol dintr-un act normativ, comentarii ale celor mai buni specialiști din domeniile de drept vizate. Acestea oferă perspective de interpretare a legilor, foarte valoroase în economisirea timpului necesar aprofundării spețelor de către cei interesați. Punctele de vedere ale acestor experți, ce pot fi văzute la nivel de articol pe platform online, sunt sedimentate din practica jurisprudențială și experiența universitară a autorilor.

SOLUȚII LA PROBLEMELE DE DREPT. Cele mai recente comentarii disponibile pe idrept.ro se referă la Noul Cod de Procedură Civilă, opiniile autorilor fiind de un real ajutor profesioniștilor, având în vedere problemele de drept pe care le ridică intrarea în vigoare a unui astfel de cod. Comentariile sunt realizate de un colectiv de autori coordonat de reputatul prof. univ. dr. Gabriel Boroi, având printre autori și pe magistratul Octavia Spineanu Matei, directorul Institutului Naţional al Magistraturii, şi judecător în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justitiţie. Acestea au apărut în format tipărit în martie 2016 la Ed. Hamangiu, în două volume, intitulate  Noul Cod de procedura civilă – comentariu pe articole. Ediția a 2-a revizuită și adăugită”.

iDrept-PJE-Jurisprudenta-v2

INSTRUMENT DE LUCRU. “Acest tip de lucrare este destinat în primul rând practicienilor, iar aceștia o consultă cel mai adesea atunci când se află în impas. Cea mai mare satisfacție vine atunci când cineva îți spune că, citind un comentariu, a găsit ceea ce-l interesa. Un comentariu pe articole nu are anvergura unui tratat, așa încât referințele bibliografice sau analizele de drept comparat sunt mult mai reduse. Este mai degrabă un instrument de lucru care oferă practicienilor accesul rapid la informație, mai exact la punctul de vedere al autorilor cu privire la o anumită chestiune de drept, argumentată, acolo unde este cazul, și cu soluții jurisprudențiale sau cu trimiteri la alte surse de documentare”, ne-a declarat, într-un interviu pentru blogul Wolters Kluwer România, judecătorul Octavia Spineanu Matei, unul dintre autorii comentariilor ce pot fi accesate pe site-ul idrept.ro

v1

Share this Post