Conceptul Smart City – dezbătut la București într-o conferință internațională sub egida Camerei de Comerț Româno-Olandeze (NRCC)

Admin/ July 5, 2016/ Uncategorized

Prima ediție a Conferinței Internaționale și Expoziției dedicate inovării și noilor tehnologii folosite pentru dezvoltarea și administrarea orașelor inteligente ale viitorului, intitulată Innovation and new technologies in managing cities today and in planning of the smart cities of tomorrow, se va desfășura, la București, între 3 și 4 noiembrie 2016, sub auspiciile Camerei de Comerț Româno-Olandeze (NRCC), a cărei membră este și Wolters Kluwer România.

12-16-13 p.m.CropperCapture[1]

SMART CITY. Pornind de la conceptul de oraș inteligent (smart city), unde rețelele și serviciile sunt mai eficiente prin utilizarea tehnologiilor de telecomunicații și digitale, atât pentru locuitorii săi, cât și pentru oamenii de afaceri, conferința și-a propus să creeze o platformă de interacțiune și schimb de informații pentru principalii actori implicați în dezvoltarea urbană. Prin intermediul conferinței se vor aduna împreună, pentru a-și prezenta propriile percepții asupra dezvoltărilor viitoare ale conceptului menționat, politicieni și reprezentanți ai autorităților publice, cercetători din mediul academic și reprezentanți din lumea afacerilor, atât companii puternice, cât și firme mici și mijlocii. Subiectele dezbătute și care dau posibilitatea pentru viitoare cooperări ale participanților au în vedere domeniile energiei, telecomunicațiilor, administrării clădirilor, gestionării resurselor de apă, transportului și managementului locurilor publice.

OPORTUNITATE PENTRU COMPANII. Conferința Internațională constă într-o secțiune “Științifică”, în care vor fi prezentate cele mai noi dezvoltări și tehnologii relevante pentru schimbările la care sunt expuse orașele și comunitățile în viitor. Cea de-a doua secțiune, “Expoziția”, își propune să ofere oportunitatea companiilor să-și prezinte produsele și soluțiile care pot să rezolve probleme ale prezentului, dar și care vor veni, pentru orașe și comunitățile lor.

Conferința Internațională are drept coorganizatori Academia de Studii Economice și Universitatea Tehnică de Construcții București, precum și Different Angle Cluster Association. De asemenea, conferința este organizată în cooperare cu Camera de Comerț Româno-Britanică (BRCC), Smart Cities Mediterranean Cluster (SMART-MED) și CNE Business Development Ltd.

Mai multe informații și detalii despre cum vă puteți înscrie la conferință le puteți afla la adresa: http://www.differentsmartcity.com 

Share this Post