Continut nou in Sintact: Noul Cod penal comentat de prof. univ. dr. Tudorel TOADER si echipa
Pachetul Comentarii – Drept penal a fost actualizat un nou comentariu realizat de profesor univ. dr. Tudorel Toader si echipa sa formata din specialisti renumiti in dreptul penal.
Aveti acum ocazia sa consultati, imediat sub articol, noi puncte de vedere privind aplicarea in practica a reglementarilor penale, prin inserarea in Sintact a lucrarii Noul Cod penal – comentarii pe articole, autori: Tudorel Toader, Maria-Ioana Michinici, Ruxandra Raducanu, Anda Crisu-Ciocinta, Sebastian Raduletu, Mihai Dunea, martie 2014, Ed. Hamangiu.
Comentariile isi propun sa prezinte formele si limitele trecerii de la vechiul la noul Cod penal.
Autorii examineaza, in principal, urmatoarele patru aspecte:
- corespondenta, eventual lipsa de corespondenta, cu prevederile din Codul penal anterior sau cu normele penale din legile speciale
- elementele de continuitate
- elemente care au fost preluate din reglementarea anterioara
- elementele ce fac diferenta dintre cele doua reglementari succesive, respectiv legea penala mai favorabila.
Autorii au incercat sa identifice posibile solutii la problemele care vor aparea in practica, imediat dupa intrarea in vigoare a noului Cod penal, probleme ce pot rezulta si din intelegerea diferita a continutului noilor reglementari.
Pachetul Comentarii Drept penal este un instrument complet, profesionist si de inalta valoare juridica, capabil sa ofere cele mai avizate opinii si solutii pentru aplicarea noii legislatii penale.
Numai in Sintact aveti acum posibilitatea sa consultati, imediat sub articol, concomitent, opiniilor marilor specialisti pe drept penal:
– prof. univ. dr. Vasile Dobrinoiu
– prof. univ. dr. Alexandru Boroi
– prof. univ dr. Tudorel Toader
Beneficiaza acum de o informatie completa, unica, profesionista! Consulta concomitent trei mari lucrari dedicate Noului Cod penal, pentru a aplica in siguranta noile reglementari penale.
Este profesor universitar si indrumator de doctorat la Facultatea de Drept a Universitatii Ioan Cuza din Iasi, titular la disciplinele: Drept penal. Partea speciala si Drept penal european. Din 2004, este si decanul acestei facultati. Este judecator la Curtea Constitutionala a României din octombrie 2006.
Din 2006 este judecator la Curtea Constitutionala a României. Din ianuarie 2004 este decan al Facultatii de Drept – Universitatea „ Alexandru Ioan Cuza” Iasi.
A publicat numeroase studii si articole in reviste de specialitate din tara si strainatate, precum si mai multe carti, printre care: Infractiunile prevazute in legile speciale – actualizata cu modificarile aduse prin Legea nr. 187/2012 si Legea nr. 255/2013. Reglementare, doctrina, decizii ale Curtii Constitutionale, jurisprudenta. Editia a 6-a, 2014; Drept penal. Partea speciala (sapte editii); Constitutia României reflectata in jurisprudenta Curtii Constitutionale, 2011; Codul penal si Codul de procedura penala. Hotarâri CEDO, decizii ale Curtii Constitutionale, recursuri in interesul legii (patru editii), Dictionarul personalitatilor juridice (coautor), 2008; Codul penal si legile speciale – doctrina, jurisprudenta, decizii ale Curtii Constitutionale, hotarâri CEDO (coautor), 2007.