Experți ai Comisiei Europene vin la București pentru a prezenta ultimele noutăți vizând aplicarea noilor Directive Europene privind Achizițiile Publice

Admin/ January 4, 2017/ Recomandari, Stiri

Cei mai renumiți experți europeni în domeniul achizițiilor publice vin la București pentru a clarifica aspecte practice contradictorii în domeniul achizițiilor publice vizând procedurile de atribuire, respingerea ofertelor, opțiunea pentru terți susținători, asociați sau subcontractanți, utilizarea acordurilor-cadru, și modificarea contractului de achiziție publică. Acest eveniment special va avea loc în data de 26 ianuarie 2017 la Crowne Plaza Hotel din București.

15542136_1202130706490355_3401067714260584734_n

Conferința are ca scop oferirea de cunoștinte specializate de la cei mai buni experți europeni, accesul la cele mai recente informații în materia achizițiilor publice, inclusiv la cea mai recentă cazuistică a Curții de Justiție a Uniunii Europene, precum și crearea unui context de networking.

Acest eveniment este conceput pentru a oferi clarificări cu privire la aspectele pe care un ofertant trebuie să le ia în considerare atunci când decide dacă să încheie un acord de asociere, să intre într-un acord de subcontractare sau să solicite susținerea unui terț susținător pentru a asigura îndeplinirea cerințelor documentației de atribuire,  situațiile când poate interveni un risc semnificativ de respingere a ofertei unui ofertant pentru neîndeplinirea unor cerințe de selecție și calificare, în special în cazul neachitării impozitelor sau neexecutării unor contracte anterioare, modul în care se aplică acordurile cadru sau circumstanțele în care pot fi modificate contractele de achiziție publică înainte și după semnare, fără riscuri pentru ofertant.

Conferința este extrem de  relevantă pentru ofertanți (dar și autoritățile contractante sunt binevenite) și consultanții acestora care vor fie la curent cu informații și problematici de actualitate din domeniul achizițiilor publice.

Organizatorii, EMEA Conferences și Cabinetul Individual de Avocat Raluca Nechimis, le-au invitat pe Sue Arrowsmith si Virginie Dor sa prezinte in mod interactiv subiecte de cel mai mare interes pentru practicienii din domeniul achizițiilor publice, care astfel pot întelege mai bine ceea ce stă la baza Directivelor Europene privind Achizițiile Publice adoptate în 2014, și transpuse anul acesta în legislația română.  

 Sue Arrowsmith este Profesor de Dreptul Achizițiilor Publice și Director al Grupului de Cercetare în domeniul Achizițiilor Publice din cadrul Facultății de Drept a Universității Nottingham. Sue a fost implicată în reforma dreptului achizițiilor publice de mulți ani în calitate de membru (din 1997) al Comitetului Consultativ al Comisiei Europene pentru Deschiderea Achizițiilor Publice. Ea este de asemenea membru al Grupului de Experți în Achiziții Publice al UNCITRAL care se ocupă de reforma Modelului de Lege a Achizițiilor Publice aparținând UNCITRAL, a fost membru al Grupului de Experți Internaționali ai Băncii Mondiale ce a avut ca scop modificarea politicilor de achiziții publice ale Băncii Mondiale în țările în curs de dezvoltare, și a fost consultant pentru guvernul britanic, Organizația Internațională a Comerțului, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, Banca Centrală Europeană, Organizația Internațională a Muncii, Comisia de Drept a Angliei și Țării Galilor, dar și pentru firme de avocatură și societăți private.

Virginie Dor este Partener Coordonator al practicii de achiziții publice a biroului din Bruxelles al uneia dintre cele mai prestigioase firme de avocatură europene, și este de asemenea expert în cadrul grupului de experți în achizitii publice al Comisiei Europene. Ea acordă consultanță societăților private și autorităților contractante cu privire la toate etapele procedurilor de achiziții publice. Virginie este foarte cunoscută pentru numeroasele sale publicații și pentru seminariile și conferințele pe care le susține (aproape 40 de seminarii pe an, în engleză, franceză și olandeză), fiind autor și co-autor a numeroase articole și cărți vizând achizițiile publice, precum și transpunerea în legislația belgiană a directivelor europene.

Conferința cuprinde patru ore de prezentări interactive, pauza de cafea și un prânz de  networking. Conferința va fi ținută în limba engleză.

Înregistrarea la conferință se face exclusiv prin Wolters Kluwer România la adresa: http://info.wolterskluwer.ro/noile-directive-europene-privind-achizitiile-publice/

15542136_1202130706490355_3401067714260584734_n

 

 

Share this Post