Ghidul arbitrajului în România pentru practicieni, disponibil la Wolters Kluwer din 7 octombrie

Admin/ September 13, 2016/ Articolul saptamanii, Recomandari

Într-un volum consistent conceput în limba engleză, coordonat de av. Crenguța Leaua, vicepreședinte al Curții Internaționale de Arbitraj de la Paris și Flavius A. Baias, decanul Facultății de Drept a Universității din București, arbitrajul din România este analizat din perspective variate, precum cea a cadrului legal și cea a practicii existente.

SOLUȚIE PENTRU DIFERENDE. Arbitrajul internațional este tot mai des confruntat cu cazuri care sunt legate de România. În același timp, mari case de avocatură din Italia, Austria, Germania, Franța, Elveția, dar și din alte țări sunt puse în fața unor cazuri care presupun aplicarea legilor din România. Aproximativ 1000 de litigii sunt soluționate, anual, prin arbitraj în țara noastră. Colectivul de autori, deopotrivă profesioniști ai dreptului, precum și cadre universitare, propune, prin cartea “Arbitration in Romania. A Practitioner’s Guide” atât mediului internațional de profil, cât și celui național, cunoașterea celor mai importante aspecte privind arbitrajul în România.

INSTRUMENT DE LUCRU. Volumul editat de Wolters Kluwer, care va fi lansat în curând și în România, reprezintă un instrument de lucru deosebit de util pentru avocați, consilieri juridici, reprezentanți ai camerelor de comerț, ai companiilor românești și străine și ai mediului diplomatic, dar și pentru toți cei care doresc să aprofundeze modalitatea de soluționare a diferendelor prin arbitraj în România.  Aceștia vor putea găsi în valoroasa lucrare interpretări ale nuanțelor regulilor arbitrale validate de practicieni de prestigiu din România. Temele dezvoltate în cuprinsul cărții descriu cadrul legal privind arbitrajul în România, alegerea legii în arbitraj, procedura arbitrală, instituțiile arbitrale, rolul instanțelor de judecată în arbitraj, dar și rolul arbitrajului în investiții.

5230 KLI omslag Arbitration in Romania_33mm samengesteld:cPDF2
Precomandă cartea Arbitration in Romaniapână la 7 octombrie 2016 (data de la care va fi și disponibilă în stoc și va putea fi livrată) și beneficiezi de un preț special de 300 Lei (REDUCERE 50 Lei). Valoarea acestui volum în afara României este de 700 Lei în acest moment.

Pentru precomenzi, accesați următorul link: http://www.wolterskluwer.ro/variae/wolters-kluwer/arbitration-in-romania

 

Share this Post