ÎN CURÂND, PE ECRAN: TIMESAVERS Generația următoare de aplicații juridice
Timesavers
Aplicațiile juridice trebuie să profite de noile tehnologii IT dezvoltate recent, pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și a reduce timpul de căutare. Wolters Kluwer România, cunoscut pentru produsul Sintact, lansează, în curând, noua generație. Produsul se va chema Sintact.ro și este dezvoltat în colaborare cu mai multe țări europene. Primii utilizatori români au putut să testeze noile funcționalități. Au făcut observații pentru perfecționarea experienței utilizatorului, la care lucrăm cu mult entuziasm. Din fericire, au fost încântați de inovațiile majore pe care le-am introdus. Toate sunt legate de o singură temă: economisirea timpului utilizatorului nostru. Le-am numit timesavers. Înainte de lansare, dezvăluim deja o parte din ele.
Timesaver 1: Configurează-ți singur ecranul de lucru
Fiecare jurist are o colecție de documente pe care le folosește frecvent. Documentele respective trebuie să fie la îndemână. Noul Sintact.ro permite utilizatorului să-și facă singur aceste colecții – în două clickuri. Când deschid aplicația, văd pe prima pagină, bineînțeles, Ultimele documente deschise. Și, desigur, ultimele acte normative. Evident, și ultimele căutări sunt disponibile – acestea sunt deja standardul de piață. Însă vreau să pun pe ecran și Dosarul Ionescu, la care lucrez. Sau legislația în domeniul X, pe care o consult frecvent. Și am început un nou proiect, deci adaug în două clickuri Proiect Y.
A doua zi și în toate zilele următoare nu mai stau să caut și să dau clickuri. Am ce-mi trebuie, pe prima pagină.
Timesaver 2: Filtrare progresivă
De obicei, știu ce legislație este aplicabilă unei situații de fapt. Dar se poate ivi o situație nouă sau excepțională. Atunci trebuie să caut „ca la Google” – prin căutare full text. În aplicația veche puteam să caut, să văd ce rezultate primesc și, dacă rezultatele erau prea multe, pierdeam foarte mult timp sau trebuia să încep o nouă căutare. Cu Sintact.ro, această problemă e rezolvată cu o funcție care se cheamă Filtrare progresivă. Practic, cauți în lista de rezultate, modificând direct ce rezultate de căutare primești. De exemplu, aveți un caz de evaziune fiscală și căutați jurisprudență relevantă:
Nu e bine – am aproape 400.000 rezultate! Adaug o noțiune.
Aproape 20.000 rezultate. Mai trebuie făcut un drill down.
Mai adaug un element de fapt. Am redus numărul de rezultate cu 90%. Dar nu vreau să parcurg 1.322 documente. Aș putea șterge una dintre noțiuni cu un click și s-o înlocuiesc cu alta. Sau să mai adaug, cum prefer. Optez pentru cele mai noi spețe:
Gata. 11 rezultate pot să citesc fără să pierd timp. Această funcție de căutare inteligentă în interiorul rezultatelor de căutare reprezintă soluția pentru lipsa de filtre de care suferă generația anterioară de aplicații juridice.
Timesaver 3: Tot dosarul de lucru într-un singur loc
Am găsit un ordin ministerial relevant pentru dosarul meu. Îl adaug cu drag & drop la dosarul de lucru. Mai găsesc 3 spețe, le pun tot acolo. Am scanat întâmpinarea părții adverse, creez un link către document din dosarul meu. Deschid un document nou în interiorul dosarului și încep să îmi compun notele mele. După care scriu o adresă către un expert. Îl trimit prin e-mail partenerului, spre verificare. Apoi, printez o speță interesantă ca s-o pot citi în timpul în care aștept să înceapă o ședință. Toate acestea am făcut cu o singură aplicație.
Am găsit o nouă modalitate de lucru. Accesibil de oriunde, oricând. Tot ce îmi trebuie într-un singur loc. Am câștigat mult timp. La fel de important, mi-am simplificat viața cu această structură. Timp și energie pe care le pot investi în calitatea rezultatelor mele. Sau să mă joc cu copii înaintea orei de culcare.