Investeste in tine! Participa la atelierul practic pentru avocati
Avocatul si actorul. Asemanari?
Monica Bellucci spunea “cred ca avocatii sunt niste incredibili actori. Iti imaginezi cat de mult trebuie sa joace teatru in fiecare zi?”.
Dar oare ce inseamna sa joci teatru in sala de judecata sau la discutii cu clientii pentru a-ti atinge scopul si a-i convinge pe ceilalti? Multi dintre noi sunt tentati sa raspunda ca inseamna doar sa stii sa te prefaci. Nici pe departe nu este acesta raspunsul corect.
Vei ramane uimit sa afli ca pentru a-i convinge pe ceilalti de o idee sau o emotie trebuie sa fii tu insuti, secretul stand doar in capacitatea de a oglindi prin tine mesajul pe care vrei sa il transmiti. Pentru ca instinctiv recunoastem prefacatoria si, desi nu ne dam seama intotdeauna constient de acest lucru, in sinea noastra intuim cand “ceva nu este la locul lui”. Astfel, tot ce trebuie sa descoperi la tine este potentialul de a te adapta fiecarui tip de persoana pe care o intalnesti, fara eforturi sa te prefaci. Pur si simplu descoperi actorul din tine!
Nu sunteti invitati la o initiere in arta prefacatoriei!
Cum poti sa transmiti cat mai autentic pentru public idei, emotii si simtiri?
Hamlet avea si el aceasi dilema: ”Caci nu-i grozav ca un actor ca asta, ce sufera de forma doar, cu gandul, sa-si miste totusi sufletu-ntratata, incat muncit cu gandul sa paleasca, sa izbucneasca-n plans si aiurari, cu glasu-ntretaiat si cu intreaga faptura rascolita, – in idee!”
Din fericire aceasta dilema poate fi spulberata… experimentand. Nicidecum teoretic. Pentru ca un actor nu “sufera de forma”. Ar fi usor de “citit” de catre chiar si cel mai putin educat public. O face, oarecum, autentic, impecabil,… molipsitor, seri consecutive, cu aceeasi intensitate. Aici arta se diferentiaza de intamplare sau de niste “daruri” personale exceptionale, care insa nu sunt in sine garantul succesului.
Nu intamplator am adaugat insa acel “oarecum”. A transmite “forta” sau “emotie”, sau orice altceva vrei sa transmiti, nu inseamna ca trebuie sa fii posesorul absolut al “fortei” si “emotiei”. Dar resursele fiecarui individ sunt in general putin explorate, mai ales azi, cand automatizarea restrange experienta directa, vie. In situatii neobisnuite, neasteptate, ies insa la iveala noi parti din “eu”-ul personal. Parti surprinzatoare.
Atelierul – un mod sigur de WOW personal
Stii cat potential de adaptabilitate ai inmagazinat in tine si cat de mult te pot surprinde simturile atunci cand le activezi?
Aici intervine acest atelier. Prin aruncarea in afara zonei de comfort, intr-un mediu sigur, nonjudicativ, cu umor si apetit pentru explorare, se produce o elasticizare a propriilor mijloace de comunicare, o explorare a propriilor resurse de pozitionare si rezolvare a unor situatii limita.
Apoi, gratie unui instrument specific actorului, vedem impreuna cum e sa provoci empatie, “piele de gaina”, entuziasm, sau orice alta emotie atunci cand iti propui, indiferent de starile personale.
Conexiunea dintre avocati si actori este exact acest punct al influentarii, impresionarii, atragerii atentiei sau trezirii interesului unei terte parti.