Legea avocatilor – propunere de modificare

Wkro/ September 11, 2012/ Stiri

Pe site-ul UNBR este publicata adresa nr. 57053/2012 din 05.09.2012 a Ministerului Justitiei, inregistrata la U.N.B.R. la nr. 1527 din 06 septembrie 2012 privind propunerea Consiliului Superior al Magistraturii de modificare si completare a Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care vizeaza: interventii legislative punctuale destinate asigurarii conditiilor optime pentru desfasurarea activitatii de judecata si crearii, în acelasi timp, a premiselor necesare desfasurarii cu celeritate a procedurilor judiciare”.

Adresa nr. 57053/2012 din 05.09.2012 a Ministerului  Justitiei (extras)

II. In ceea ce priveste modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, s-a propus introducerea in cuprinsul acestui act normativ a prevederii ca, in cazul in care avocatul este impiedicat sa indeplineasca serviciul profesional, isi va asigura substituirea, fiind obligat sa incunostinteze despre aceasta pe clientul sau.

Aceasta modificare legislativa se justifica prin faptul ca o cauza importanta care a condus la prelungirea duratei procedurilor este reprezentata de formularea si incuviintarea cererilor de amanare ale inculpatilor sau celorlalte parti, pentru imposibilitatea de prezentare a aparatorilor alesi si  neasigurarea substituirii. (…)

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.