Modificarea Regulamentului de ordine interioara al instantelor judecatoresti

Wkro/ August 10, 2012/ Stiri

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 559 din data de 8 august 2012 a fost publicata Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 637/2012 pentru modificarea si completarea Regulamentului de ordine interioara al instantelor judecatoresti, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 387/2005.

Actul normativ modifica Regulamentul de ordine interioara al instantelor judecatoresti, ca urmare a adoptarii codului de procedura civila si a legii de punere in aplicare a acestuia.

Modificarile se refera, in principal, la noile proceduri de inregistrare a cererilor de chemare in judecata si fixare a termenului pentru verificarea acesteia.

Dintre modificari, mentionam introducerea in Regulament a unor noi sectiuni cuprinzand dispozitii referitoare la: – activitatea premergatoare sedintei de judecata si de rezolvare a lucrarilor cu caracter administrativ, desfasurata in procesele incepute dupa intrarea in vigoare a noului Cod de procedura civila; – activitatea de judecata desfasurata in procesele incepute dupa intrarea in vigoare a noului Cod de procedura civila; – inregistrarea cererilor de apel sau de recurs si inaintarea dosarelor la instanta de apel sau de recurs in procesele incepute dupa intrarea in vigoare a noului Cod de procedura civila; – inregistrarea si judecarea cererilor de contestatie in anulare si de revizuire in procesele incepute dupa intrarea in vigoare a noului Cod de procedura civila;

Hotararea va intra in vigoare la data intrarii in vigoare a Codului de procedura civila, adoptat prin Legea nr. 134/2010.

Sursa

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.