NOU! SINTACT lanseaza un nou pachet de comentarii dedicat Dreptului procesual penal!

Admin/ March 3, 2015/ Articole

Sintact comentarii

Pachetul Comentarii – Drept procesual penal debuteaza cu o lucrare de exceptie, realizata de o echipa de practicieni – judecatori si avocati, sub indrumarea distinsului Profesor Nicolae Volonciu:

Noul Cod de procedura penala comentat, coordonator Nicolae Volonciu, octombrie 2014, Ed. Hamangiu

Acum, prin Pachetul Comentarii Drept procesual penal aveti un instrument complet, profesionist si de inalta valoare juridica, capabil sa ofere cele mai avizate opinii si solutii pentru aplicarea noii legislatii procesual-penale.

Lucrarea Noul Cod procesual penal comentat este un studiu complex si valoros asupra procedurii penale prin:

Abordarea practica – autorii sunt renumiti practicieni, judecatori si avocati, abordarea din perspectiva practicianului anticipând posibilele probleme care ar putea aparea in interpretarea si aplicarea noilor dispozitii, propunând solutii inclusiv in cazurile in care nu exista reglementari explicite;
 Evidentierea elementelor de noutate – comparatia dintre noul Cod de procedura penala si Codul din 1968 stabileste concordantele dintre legea veche si legea noua, prin evidentierea diferentelor, acolo unde institutia are continuitate, respectiv prin prezentarea principiilor si institutiilor noi (cum ar fi separarea functiilor judiciare in procesul penal, judecatorul de drepturi si libertati, camera preliminara, arestul la domiciliu, acordul de recunoastere a vinovatiei), in situatia in care acestea nu au corespondenta in reglementarea anterioara;
 Stilul clar, unitar – textele de lege sunt grupate si analizate pe institutii, iar explicatiile, cu au un caracter unitar si mai accesibil cititorului;
 Evaluarea vechilor opinii doctrinare – studiul evalueaza in ce masura vechile opinii doctrinare sau solutii jurisprudentiale ori de unificare a practicii pronuntate in recursuri in interesul legii isi mentin valabilitatea sub imperiul noului cod.

Metoda de cercetare aleasa, limbajul clar folosit, tratarea sistematica si integrata a materiei confera acestei lucrari valentele unui indrumar de referinta pentru practicieni si teoreticieni in corecta intelegere si aplicare a normelor procesual penale.

Beneficiaza acum de Pachetul Comentarii – Drept procesual penal pentru a aplica eficient cele mai noi reglementari procesual-penale.

solicita demo
——————————————
Prof. univ. emerit Nicolae VOLONCIU

Este profesor emerit al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti.
fost membru in Comisia de elaborare a proiectului noului Cod de procedura penala si membru in Comisia de elaborare a proiectului Legii de punere in aplicare a noului Cod de procedura penala.
In anul 2013 a primit inalta distinctie de Doctor Honoris Causa al Universitatii „Ovidius” din Constanta.
Cunoscut pe scena dreptului romanesc ca specialist de renume in drept procesual penal, prof. univ. dr. hr. c. Nicolae Volonciu este o personalitate complexa a mediului juridic si academic din tara noastra, care si-a adus o contributie importanta la cresterea vizibilitatii scolii juridice romanesti pe plan international.
Printre numeroasele tratate, cursuri universitare, articole si studii publicate, se numara: Noul Cod de procedura penala comentat (lucrare elaborata sub coordonarea stiintifica a distinsului profesor), 2014; Noul Cod de procedura penala adnotat. Partea generala (coordonator), 2014; Noul Cod de procedura penala adnotat. Partea speciala (coordonator), 2014; Codul de procedura penala comentat. Art. 1-611. Regulile de baza si actiunile in procesul penal. Competenta (in coautorat), 2007; Codul de procedura penala comentat. Art. 62-135. Probele si mijloacele de proba (in coautorat), 2007; Codul de procedura penala comentat. Art. 200-286. Urmarirea penala (in coautorat), 2007; Codul de procedura penala comentat. Art. 385-4142. Recursul. Caile extraordinare de atac (in coautorat), 2007; Codul de procedura penala comentat. Art. 415-464. Executarea hotararilor penale (in coautorat), 2007; Tratat de drept procesual penal, vol. I-II, 2003.

 

Share this Post