Oficiul National pentru jocuri de Noroc

Wkro/ April 8, 2013/ Stiri

Jocuri de noroc - Oficiul NationalNoua institutie infiintata de Guvern prin O.U.G. va monitoriza activitatea jocurilor de noroc.

Oficiul National pentru Jocuri de Noroc (Oficiul), un nou organ de specialitate al administratiei publice centrale cu personalitate juridica, a fost infiintat cu scopul de monitoriza si controla piata jocurilor de noroc. Prin infiintarea noii institutii publice se doreste diminuarea evaziunii fiscale in acest domeniu si cresterea incasarii taxelor si impozitelor la bugetul de stat.

Articolul 2 al Ordonantei prevede activitatile principale ale Oficiului: de a acorda dreptul de organizare si functionare, de a monitoriza, supraveghea si controla activitatile din domeniul jocurilor de noroc.

Reglementat prin Ordonanta de Urgenta nr. 20 din 27 martie 2013, acesta se afla in subordinea Guvernului si isi va desfasura activitatea la nivel central si teritorial. Condusa de un presedinte cu rang de secretar de stat, institutia va avea la dispozitie 200 de posturi de functionari publici si personal contractual.

Consiliul are urmatoarele atributii:
– coordoneaza aplicarea unitara, corecta si nediscriminatorie a dispozitiilor legale in vigoare in domeniul jocurilor de noroc [Art. 3 (a)];
– analizeaza si solutioneaza cererile depuse de operatorii care doresc sa desfasoare activitati de jocuri de noroc potrivit dispozitiilor legale in vigoare [Art. 3 (b)];
– supravegheaza activitatile din domeniul jocurilor de noroc direct sau impreuna cu alte institutii ale statului, in conditiile legii [Art. 3 (c)];
– exercita controlul tehnic al sistemelor informatice, monitorizarea si supravegherea pentru jocurile de noroc de tip pariuri on-line organizate prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet, sisteme de telefonie fixa sau mobila, jocurile bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet, sisteme de telefonie fixa sau mobila, jocuri de noroc on-line organizate prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet, sisteme de telefonie fixa ori mobila [Art. 3 (d)];
– analizeaza sesizarile primite, verifica aspectele semnalate si solutioneaza sau sesizeaza organele abilitate, dupa caz [Art. 3 (f)].

Citeste care sunt toate atributiile Oficiului National pentru Jocuri de Noroc si care este structura sa completa in Ordonanta de Urgenta nr. 20 din 27 martie 2013 aici.

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.