Perspective juridice – Arbitraj si mediere

Wkro/ January 8, 2014/ Contencios fiscal. Impactul Noului Cod de Procedură fiscală în litigiile fiscale - 30 septembrie 2016

In contextul eforturilor constante de imbunatatire a sistemului de justitie din Romania, de degrevare a instantelor, ELSA Iasi are deosebita placere de a va invita la primul eveniment din acest an: Perspective juridice in cadrul caruia tema centrala va fi reprezentata de activitatile de arbitraj si mediere.

Perspective juridice – Arbitraj si mediere

Evenimentul va avea loc vineri, 10 ianuarie 2014, ora 16:00 in Amf. I.1 (Paul Demetrescu), Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si se adreseaza atat studentilor, cat si profesionistilor in domeniu.

Invitatii ce vor impartasi din vasta lor experienta, provocarile dar si satisfactille imbratisarii profesiilor de arbitru sau mediator sunt reprezentati de:

–          dl. Stefan COSTE – Presedinte al Tribunalului de Arbitraj Judiciar Iasi de pe langa Camera de Arbitraj si Mediere
–          dl. Horia Nicolae TIT – Arbitru la Tribunalul de Arbitraj Judiciar Iasi
–          dl. Marius CORAD – Director al Serviciului de Mediere al Centrului Regional de Facilitare si Mediere

Atat arbitrajul cat si medierea reprezinta modalitati de solutionare a diferendelor intre parti, prin intermediul carora se incearca solutionarea unor dispute aparute in baza relatiilor comerciale sau de alta natura intre parti. In prezent arbitrajul si medierea sunt utilizate la nivel mondial in vederea solutionarii disputelor intre state, dar si intre persoane fizice sau juridice, fapt care confera, avand in vedere si natura litigiilor care pot fi astfel solutionate, o larga utilizare acestor proceduri, mai nou aplicate si in tara noastra.

ELSA Iasi (European Law Students’ Association) este parte a retelei ELSA International ce numara peste 38.000 de membri din peste 40 de tari si a fost infiintata in anul 2000 in Iasi, continuand sa realizeze evenimente cu specific juridic, urmarind sa contribuie la educatia juridica a studentilor la drept si sa dezvolte comunitatea juridica ieseana.

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.

1 Comment

  1. Cam departe, dar, se anunta a fi interesant !

Comments are closed.