Trimitere preliminara a Curtii de Apel Suceava privind interpretarea Regulamentului 1408/71

Wkro/ December 2, 2013/ Stiri

Curtea de Apel Suceava a formulat o noua trimitere preliminara cu privire la domeniul de aplicare al Regulamentului (CEE) 1408/71. Mentionam ca aceasta este a cincea intrebare având acest obiect dupa trimiterile C-401/13, Balazs, C-432/13, Balazs (ambele de la Curtea de Apel Cluj), C-598/13, Guletsou Polixeni (de la Curtea de Apel Suceava) si trimiterea, inca neinregistrata la Curtea de Justitie, formulata de Curtea de apel Galati prin incheierea din 23.10.2013 (inregistrata provizoriu in Iaduer).

Redam in continuare intrebarea preliminara formulata prin incheierea din 26.11.2013, astfel cum apare pe portalul instantelor de judecata:

„In temeiul art. 267 din Tratatul de Functionare a Uniunii Europene sesizeaza Curtea de Justitie a Uniunii Europene cu urmatoarea intrebare preliminara: „Prevederile art. 7 alin. 2 lit. c din Regulamentul (CEE) nr. 1408/71 trebuie interpretate in sensul in care intra in sfera lor de aplicare un Acord bilateral incheiat intre doua state membre, anterior datei de la care se aplica Regulamentul, in temeiul caruia acestea au convenit incetarea obligatiei privind drepturile de asigurari sociale datorate de catre un stat catre resortisantii celuilalt stat, care au avut calitatea de refugiati politici pe teritoriul primului stat si au fost repatriati pe teritoriul celui de-al doilea stat, in schimbul platii de catre primul stat a unei sume forfetare pentru plata pensiilor si acoperirea perioadei pentru care in primul stat membru s-au platit contributiile de asigurari sociale?”

: sursa: IADUER – un proiect CSDE, ARDAE si FJR

Share this Post

About wkro

WOLTERS KLUWER ROMÂNIA este parte a grupului multinaţional Wolters Kluwer, cunoscut pe piaţa internaţională ca unul dintre cei mai mari furnizori de informație specializată, produse şi servicii dedicate profesioniştilor.